Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Domácí prostředí jim nesvědčí. O baseballovém králi rozhodne sedmý zápas

Poprvé v historii MLB neproměnil ani jeden z celků ve finále hraném na čtyři vítězství domácí prostředí ve výhodu. Nic podobného se nestalo ani v NHL či NBA. O vítězi baseballové Světové série tedy rozhodne až sedmý zápas. Washington Nationals srovnali díky nadhazovači Stephenu Strasburgovi a výhře 7:2 nad Houstonem Astros stav finále na 3:3. Naposledy se bude hrát opět v Houstonu.

Nadhazovač Stephen Strasburg v akci
zdroj: ČTK/AP

"Je to záhadné a nedokážeme to vysvětlit, a dnes se rozhodně nezlobíme," usmíval se trenér Nationals Dave Martinez na otázku, jak je možné, že opět nevyhrál domácí celek.

Washington sice po první směně prohrával v Houstonu 1:2, přičemž druhý bod domácích přidal homerunem Alex Bregman, ale víc už Strasburg Astros nepovolil. Na "kopci" vydržel skoro až do konce a byl hlavní hvězdou utkání.

"Pánové, Stras házel jako Stras. Byl úžasný," chválil nadhazovače Anthony Rendon, hlavní útoční síla Washingtonu v utkání. Třetí metař se podílel na pěti ze sedmi bodů Washingtonu - jeden zařídil v první směně, dvoubodovým homerunem zvyšoval v sedmé na 5:2 a další dva stáhl v závěrečné deváté směně.

Zápas dohrávali Nationals s koučem Martinezem v hledišti, jelikož byl po kontroverzním autu a argumentaci v sedmé směně vyloučen. To už Washington vedl 3:2 po homerunech Juana Sota a Adama Eatona v páté směně po nadhozech Justina Verlandera. Hvězda Astros, která měla v základní části nejvíce strikeautů, se ani nyní nedočkala ve Světové sérii výhry.

"Série se dostala do sedmého zápasu, trošku zvláštně, ani jeden z nás to takhle nechtěl, ale teď máme šanci to zlomit," řekl trenér Astros AJ Hinch.

O vítězi Světové série rozhodne sedmý zápas potřetí za uplynulé čtyři roky. Naposledy slavili po nejdelší možné sérii předloni právě Astros. Hrát se bude dnes opět v Houstonu a domácí začnou na nadhozu s Zackem Greinkem. Washington, usilující o první titul, nasadí po problémech s krkem uzdraveného Maxe Scherzera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články