Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dodgers zůstávají doma stoprocentní, na úvod Světové série přehráli Astros

Pět zápasů, pět výher, taková je domácí bilance baseballistů Los Angeles Dodgers v letošním play-off MLB. Skvělý výkon nadhazovače Claytona Kershawa a dva homeruny zajistily nejlepšímu týmu základní části výhru v úvodním utkání Světové série 3:1 nad Houstonem Astros.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadhazovač Kershaw zajistil Dodgers vedení ve Světové sérii

Hvězdný Kershaw odházel v prvním finálovém zápase MLB sedm směn, udělal jedenáct strikeautů a povolil jediný bod. Los Angeles dostal do vedení odpalem za bariéru hned první pálkař utkání Chris Taylor a v šesté směně rozhodl dvoubodovým homerunem Justin Turner.

Levou rukou házející Kershaw se před 54 tisíci fanoušky vypořádal s nebezpečnou pálkou Astros i s velkým vedrem. "Aspoň netrvalo dlouho a člověk se brzy dostal do provozní teploty. Házelo se mi skvěle," pochvaloval si Kershaw.

I nadhazovač Houstonu Dallas Keuchel se po Taylorově homerunu dostal do tempa a do sedmé směny držel domácí zkrátka, ale pak odpálil homerun i Turner. Zápas vyrovnal homerunem ve čtvrté směně třetí metař Astros Alex Bregman.

Utkání trvalo jen dvě hodiny a 28 minut a bylo nejkratší za posledních 25 let. Druhý zápas finálové série na čtyři výhry se hraje ve středu znovu v Los Angeles. Za Dodgers bude nadhazovat Rich Hill, Houston postaví své eso Justina Verlandera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články