Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čína schytala od Korejců rekordní debakl, Američané překvapivě nestačili na Mexiko

Čeští baseballisté si zahrají World Baseball Classic i na turnaji za 3 roky. Pomohla jim k tomu Jižní Korea, která v závěrečném utkání skupiny B zničila Čínu rekordním počinem 22:2. Reprezentace tak zůstala na čtvrtém místě, jež stačilo k setrvání mezi elitou. Nečekanou porážku naopak zaznamenal obhájce titulu z USA, který padl s Mexikem. Přímý přenos utkání Velká Británie – Kolumbie sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Čína, která prohrála v rámci "béčka všechny zápasy včetně toho úvodního proti Česku (5:8), potřebovala v závěrečném střetnutí skupiny Koreu nutně porazit, aby si ještě udržela naději na setrvání mezi elitou. Asijský souboj se však změnil v jasnou záležitost ve prospěch favorita. Navíc s příchutí rekordu.

Číňané totiž dokázali držet se soupeřem krok jen v první směně, která skončila 2:2. Pak už ovšem bodovala pouze Korea, a to pokaždé, když se její hráči dostali na pálku. Ve třetím inningu Korejci dokonce zaznamenali hned osm bodů.

V následných hrách zase trefili dva Grand Slamy, tedy homeruny při plně obsazených metách.

Poslední Grand Slam v páté směně také přinesl rekord. Ještě žádný tým v historii World Baseball Classic nezapsal v jednom utkání tolik bodů. Dosavadní rekord držela Kanada s Japonskem – zaznamenaly osmnáct doběhů.

Zároveň také znamenal předčasný konec utkání, protože po páté směně byl rozdíl více než patnáctibodový.

Ani takto drtivá výhra však Koreji nestačila k postupu do čtvrtfinále, kam jde s Japonskem Austrálie, která v závěrečném střetnutí porazila Česko. Asijský tým zůstal třetí jednu výhru před českou reprezentací. Číňané obsadili poslední pozici a o účast na dalším WBC se budou muset poprat v kvalifikaci.

Američané nestačili na Mexiko

O postup se bude muset prát také obhájce vítězství USA. Hvězdný výběr nestačil na Mexiko, kterému podlehl 5:11.

Američané proti Mexiku nabrali manko hned po první směně a do konce utkání ho už nedokázali stáhnout. Po dvou utkáních tak mají bilanci v rámci skupiny C jedné výhry i porážky stejně jako jejich soupeř.

V rámci "déčka" zůstala stoprocentní Venezuela, jež vyhrála i druhý duel na turnaji, když Portoriko porazila 9:6.

Dominikánská republika si podle očekávání poradila s Nikaraguou 6:1 a po úvodní porážce s Venezuelou udržela šanci na postup ve svých rukou. Hned tři doběhy si připsal hvězdný Juan Soto ze San Diega Padres.

Velká Británie si proti Kolumbii připsala premiérovou výhru na turnaji v historii. Evropský výběr zlomil nepřiznivě se vyvíjející utkání ve čtvrté a páté směně, když nejdříve vyrovnal tříbodový náskok Kolumbijců a následně dvěma body otočil výsledek. Vítězný bod zaznamenal sólo homerunem v sedmé směně hráč Seattlu Harry Ford a Britové nakonec zvítězili 7:5.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články