Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Čeští softbalisté zaskočili úřadující mistry světa a vyzráli na Filipíny

Po třech porážkách na mistrovství světa softbalistů přišla dvě česká vítězství. A zvláště to nad Australany patří mezi velmi cenná. Do další fáze šampionátu ovšem český celek nepostoupil a v zápase o páté místo jej čeká druhý duel s Filipínami, které poprvé porazili 4:2.

Utkání Česko – Austrálie
zdroj: ČT sport

Češi se v Mexiku postarali o velké překvapení. Poslední mistry světa Australany zdolali 7:6.

Úvod utkání vyšel lépe favoritům, kteří skórovali po chybě v obraně. Český útok ale odpověděl hned v druhé směně. Matěj Ryšavý dostal metu zdarma, Martin Turek posouval ulívkou zadáka české reprezentace do skórovací pozice. V pravém boxu odpálil George Harris homerun do levého pole a Češi se ujali vedení 2:1.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřihy utkání Česko – Austrálie a Česko – Filipíny

Úspěšná byla i čtvrtá směna, kdy po chybě australské obrany stáhl další bod pro český tým George Harris. V dramatické dohrávce se Čechům podařilo uhájit skvělé vítězství.

Pouhou hodinu na odpočinek měl český výběr, než nastoupil k zápasu proti Filipínám. Rozhodujícím momentem byla třetí směna, kdy se Čechům podařilo jít po homerunu Tomáše Kleina do vedení 2:0. V následujících směnách opět přidali po bodu a zbytek zápasu už si kontrolovali. Česká reprezentace tak navázala na předchozí zápas a proti Filipínám zvítězila 4:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články