Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští baseballisté si zahrají kvalifikaci World Baseball Classic

Praha - Čeští baseballisté si zahrají v kvalifikaci prestižního World Baseball Classic, kterého se účastní i profesionálové z americké Major Leaugue Baseball. Ve skupině se Češi utkají s Německem, Velkou Británií a Kanadou. Do hlavní soutěže v roce 2013 postoupí z Řezna, kde se bude hrát letos od 20. do 24. září, pouze vítěz.  

Baseball
zdroj: AP autor: Jim Mone

"Skupina je to jednoznačně těžká. Kanada je země ze světové špičky s vysokým standardem. Německo doma s tisíci diváky v zádech je také výzva. Velká Británie bude určitě silná, protože historicky tam jsou vazby k USA," uvedl předseda české asociace Petr Ditrich. "Každý zápas začíná od začátku a nebýt favoritem je také dobře. Věřím týmu. Každé vítězství se počítá a vše je možné."

Turnaj World Baseball Classic hrají profesionálové ze zámořské MLB, kteří normálně na mistrovství světa nenastupují. Zatím jedinými vítězi soutěže jsou Japonci, kteří vyhráli zahajovací ročník v roce 2006 a o tři roky později titul obhájili.

Kvalifikace je novinkou World Baseball Classic. Zúčastní se jí 16 celků, bude se hrát ve čtyřech skupinách. Vítězové postoupí do hlavního turnaje v roce 2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články