Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Čeští baseballisté si na úvod ME poradili se Švédskem

Vítězstvím 6:1 nad Švédskem vstoupila do mistrovství Evropy česká baseballová reprezentace a vykročila za postupem do čtvrtfinále. V pondělí ji čekají obhájci titulu Nizozemci a své vystoupení ve skupině D uzavře úterním zápasem se Slovenskem. Postup si zajistí první dva týmy.

"První utkání ve velkých turnajích jsou nervóznější. Chtěli jsme se od začátku prosadit a odskočit, aby soupeř necítil šanci. Dařilo se nám na pálce, ale nestahovali jsme body, což se nám podařilo ve druhé půlce zápasu zvrátit. Je to pro nás důležitá výhra," řekl Matěj Hejma, po jehož odpalech získal český tým tři body.

Po jeho homerunu v třetí směně šli reprezentanti do vedení, Švédům se ale povedlo v dohrávce vyrovnat na 1:1. Čeští hráči přidali dva body ve čtvrté směně a v osmém dějství dalšími třemi body zpečetili výhru.

Nadhazovač Boris Bokaj přesto nebyl po utkání se svým výkonem úplně spokojen. "Byl to ranní zápas a šel jsem do něj s obavami. Pral jsem se s tím, nebylo to ono, ale dal jsem týmu sedm směn a šanci zápas vyhrát. To je fajn," prohlásil.

Mistrovství Evropy v baseballu v Itálii:

Skupina D:

ČR - Švédsko 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články