Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští baseballisté porazili po famózním výkonu Francii

Brno - Čeští baseballisté vstoupili do finálové fáze evropského šampionátu výhrou 14:3 po sedmé směně nad Francií a udrželi naději na medailové umístění. V zápase bylo k vidění na české straně pět homerunů. Po dvou porážkách ze základní skupiny s Nizozemskem a Španělskem má český tým první zisk v tabulce. Ve skupině je čekají ještě obhájci Italové a Němci.

Baseball
zdroj: baseball.cz

O výhře nad Francouzi se rozhodlo v šesté a sedmé směně, v níž čeští baseballisté získali jedenáct bodů. Důležitý byl i dobrý začátek; hned v prvním inningu po homerunu Matěje Hejmy získal český tým dvoubodový náskok. Francouzi sice zkorigovali výsledek jedním bodem, ale domácí baseballisté se uklidnili a dařilo se jim v obraně i útoku.

"Velice dobře jsme dnes pálili. Oporou byl na nadhozu Boris Bokaj, který Francouze nepustil příliš do hry. V každé směně jsme útočili, měli běžce na metách a dostávali soupeře pod tlak. Ten jsme zúročili v šesté a sedmé směně," uvedl kanadský kouč českého týmu Michael Griffin.

Po čtyřech směnách byl stav nerozhodný 2:2. V té následující se povedl homerun Jakubu Sládkovi a v další si nechytatelný odpal zopakoval, napodobil ho znovu i Hejma. Český tým získal náskok 7:2 a hra francouzského celku se rozpadla. V sedmé směně se mezi autory homerunu zapsal i Jakub Malík, soupeř inkasoval dokonce sedm bodů a v dohrávce se nezmohl na vážnější odpor.

Závěrečné dvě směny doházel bezchybně Tomáš Duffek. V české sestavě chyběl zraněný Martin Schneider. "Hráli jsme i za něj. Dnes nám vyšlo všechno, co jsme chtěli. Takové vítězství si v reprezentaci nepamatuji," řekl jeden z pilířů českého týmu Jakub Sládek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články