Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Čeští baseballisté porazili na ME favorizované Nizozemsko

Rotterdam - Čeští baseballisté se dočkali na mistrovství Evropy prvního vítězství. Po porážkách v úvodních dvou duelech dnes v Rotterdamu zdolali favorizované domácí Nizozemsko 3:2 v nastavené směně díky výbornému výkonu dvacetiletého nadhazovače Michala Sobotky.

Český nadhazovač Jakub Toufar
zdroj: AP

"Je to historické první vítězství po skvělém výkonu. Podařilo se nám Holanďany zaskočit a rozhodl výkon mladého a talentovaného nadhazovače Sobotky, který udržel osm směn bez bodu," řekl šéf svazu Petr Ditrich.

Na rozdíl od Čechů Nizozemci úvodní dva duely proti Belgii a Francii vyhráli, navíc drtivým skóre 32:0. V dnešním utkání byl vyrovnaný stav až do osmé směny, v níž po Malíkově odpalu doběhl Baroch a postaral se o první bod proti úřadujícím vicemistrům Evropy.

Pětinásobní kontinentální šampioni z let 1999-2007 se však nevzdali a po chybě českého pole Daantji doběhem v závěrečné deváté směně poslal duel do prodloužení.

České baseballisty vyrovnání nezlomilo a v prvním dodatečném inningu si opět Baroch a Hajtmar po odpalech Malíka a Drábka doběhli pro body. Nizozemci už v dohrávce desáté směny dokázali pouze snížit. "V nastavené směně jsme dokázali účelně ulejvat, což soupeř nezvládl a navíc jsme Holanďany nepustili ani k dalekému odpalu. Naše zadní pole nepropálili," řekl Ditrich.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z baseballového ME v Nizozemsku

V pondělí se Češi utkají v Haarlemu s Francií a program základní skupiny zakončí úterním duelem v Utrechtu proti Belgii. Potřebují oba zápasy vyhrát, aby měli naději dostat se mezi tři týmy postupující do play off.

Mistrovství Evropy v baseballu v Nizozemsku - skupina B:

ČR - Nizozemsko 3:2 (po 10. směně), Francie - Belgie 9:8, Německo - Británie 6:1.

Pořadí po třech zápasech: 1. Německo 3 výhry, 2. Francie 2, 3. Nizozemsko 2, 4. ČR 1, 5. Británie 1, 6. Belgie 0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články