Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Čeští baseballisté do 23 let zaskočili na MS obhájce titulu z Mexika

Česká baseballová reprezentace hráčů do 23 let zažila skvělý vstup do mistrovství světa v Mexiku. Domácí tým a obhájce titulu z roku 2018 totiž porazila 5:1. Jedná se už o čtvrtou výhru českých baseballistů napříč kategoriemi nad Mexikem, které je na páté příčce v žebříčku zemí podle WBSC, zatímco šestnáctí jsou Češi. Ty teď čeká Tchaj-wan, jenž porazil Německo 7:0.

Utkání Mexiko - ČR
zdroj: WBSC

Český výběr nastoupil na nadhozu se Satoriou, který podal skvělý výkon, jímž držel společně s obranou pálkaře Mexika daleko od domácí mety. "Měl jsem připravený plán, věděl jsem, že budou hodně švihavý, takže jsem se snažil si je nachystat technickými nadhozy a v momentě, kdy nejméně čekali fast ball, tak tam přiletěl. A platilo to na ně," usmíval se hráč ligového mistra Arrows Ostrava.

Češi využili slabší chvilky mexického nadhazovače Castellanose na začátku 3. směny. Po trefení a dvou metách zdarma obsadili všechny mety. Toho následně dokázali využít jak Menšík, tak Chlup, kteří svými odpaly poslali své spoluhráče pro čtyři body.

Třetí nejlepší pálkař ME mužů Chlup potvrdil dlouhým dvoumetovým odpalem do levého pole dobrou formu z Itálie. Pátý bod přidal v další hře Grepl, když střídající nadhazovač Mexika měl velké problémy s kontrolou nadhozů. Soupeř se i přes velkou snahu nedokázal přes Satoriu a dobrou obranu českých hráčů prosadit.

První a zároveň poslední bod získali úřadující mistři světa této kategorie po tlaku v dohrávce 6. směny, který český kouč Vladimír Chlup zastavil vystřídáním nadhazovačů. Do hry nastoupil teprve osmnáctiletý Michal Kovala a přes metu zdarma pro svého prvního pálkaře zvládl směnu ukončit. Stejně se mu dařilo i v dohrávce 7. hry, kdy předložil své obraně tři lehké auty a Češi mohli slavit překvapivé vítězství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články