Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Český softball ve stopách baseballu, nejvyšší soutěž roztočí jako první v Evropě

Tuzemská softballová scéna se stejně jako baseballová rozběhne po nucené pauze jako první v Evropě. O víkendu začne mužská extraliga nově s deseti týmy, o týden později se přidají ženy. Zmíněné soutěže měly začít už dubnu, ale opatření proti šíření nemoci covid-19 to neumožnila.

Wout Cnops z Pardubic v extraligovém utkání
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Titul mezi muži i ženami obhajují Žraloci Ledenice. "Každý zápas v základní části bude důležitý a rozhodující. Chceme opět titul," vyhlásil kouč mužského celku Jaroslav Korčák a jeho kolega od ženského Aleš Pavel hovořil ve stejném duchu. "Chceme prodloužit naši sérii," řekl trenér šampionek z posledních tří sezon. 

V mužské kategorii se očekává, jak si povede loňský nováček a finalista Locos Břeclav. Vrátit se na nejvyšší pozice touží Hroši Havlíčkův Brod a k favoritům se počítají i Painbusters Most či pražská družstva Spectrum a Tempo. Tradičním účastníkem extraligy je Sportclub 80 Chomutov. Nováčci jsou pražští Joudrs, radotínští Tunnellers a Hladoví Hroši Sezimovo Ústí.

Letošní extraliga začne v téměř shodném termínu, ve kterém se před rokem konalo mistrovství světa mužů v Česku. "Možná si první utkání budeme užívat stejně jako ta na loňském šampionátu. Po tak dlouhé pauze to bude pro všechny svátek," uvedl nadhazovač Michal Holobrádek z Havlíčkova Brodu.

Mezi ženami se pokusí mistra sesadit z trůnu Eagles Praha, Snails Kunovice či Joudrs Praha. "Jdeme po titulu. Každý rok chceme být lepší než předtím," konstatoval sebevědomě trenér vicemistrovských Eagles Petr Marek. Nováčkem je Trutnov.

Základní část mužů, která proběhne systémem každý s každým dvakrát, se stihne odehrát během čtyř víkendů. První šestice bude hrát v nadstavbě o účast v semifinále. Soutěž žen je osmičlenná, každý s každým bude hrát čtyřikrát, první dva týmy postoupí do semifinále a celky na třetím až šestém místě se utkají ve čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články