Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky přehrály v play-off Rusko a budou hrát o finále

Rosmalen (Nizozemsko) - České softbalistky získají na mistrovství Evropy medaili a minimálně tak obhájí předloňský bronz z Prahy. V Rosmalenu sice skončily v nadstavbové skupině čtvrté, ale v play-off pak vyřadily Rusko po vítězství 5:2. V sobotu budou hrát s domácím Nizozemskem o postup do finále, kam se jako první probojovaly Italky.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky na ME porazily Rusko a mají jistou medaili

Češky měly před posledním zápasem nadstavbové části proti Itálii šanci na druhé místo, a tím na lepší pozici v play-off. K tomu ale potřebovaly vyhrát a zároveň dostat maximálně jeden bod. Střetnutí se ovšem Češkám vůbec nepodařilo. Už ve druhé směně se Italky dostaly do vedení 2:0 a to pak postupně navyšovaly na konečných 9:1.

V souboji o semifinále tak svěřenkyně trenéra Tomáše Kusého čekal silný výběr Ruska. V průběhu šampionátu se už český celek s Ruskami už jednou potkal a prohrál 1:2, důležitá odveta mu však vyšla. Hned v první směně doběhla po odpalu Rendlové pro bod Jakešová a reprezentace pak dokázala rezolutně odpovědět i na dva body soupeřek v šesté směně. V dohrávce Češky po chybách ruské obrany otočily skóre z 1:2 na 5:2 a zápas rozhodly.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články