Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Česko po obratu v páté směně udolalo Dánsko, s kterým se utká i ve finále ME

Generálku na finále mistrovství Evropy čeští softbalisté zvládli. V závěrečném utkání základní části porazili Dánsko 6:5. Seveřané od úvodu vedli, na začátku 5. směny už 5:1, domácí ale v dohrávce pěti body otočili výsledek a ve zbytku zápasu díky skvělému výkonu nadhazovače Jonáše Hajného těsný náskok uhájili. Oba týmy na sebe znovu narazí v sobotním duelu o titul, zároveň si finálovou účastí zajistily postup na mistrovství světa. Přímý přenos sledujte od 16:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští softbalisté otočili duel s Dánskem

"Je moc důležité, že jsme se dokázali vrátit do utkání po začátku, ve kterém jsme prohrávali. Klukům se podařilo skvěle pálit, přidali body a pak se to zavíralo lépe," uvedl nadhazovač domácích Ledenic Jonáš Hajný.

První směna se povedla dánským softbalistům, když Frederik Terkelsen odpálil homerun a soupeři si vytvořili v úvodu tříbodový náskok. Další body si připsali ve třetí a páté směně. Češi kontrovali ve třetí směně, když Lukáš Kubát zařídil odpalem za plot první bod.

V páté směně se povedl při zaplněných směnách odpal do vnějšího pole Mikuláši Klasovi, čímž zařídil tři body a sám se dostal na třetí metu. "Měli jsme se držet nízkých nadhozů, na které jsem čekal," popsal Klas.

Skóre otočil Jakub Hajný, který odpálil homerun a stáhl dva body. Pro Jakuba Hajného se jednalo o pátý odpal za plot na turnaji a stal se v této statistice doposud nejlepším pálkařem. Dva z nich předvedl v prvním pátečním utkání proti Litvě, kteří Češi vyhráli 10:0.

Důležitý krok k vítězství přidal nadhazovač Jonáš Hajný, který v poslední sedmé směně předvedl tři strikeouty a utkání mohlo skončit. "Byl jsem klidnější, neměl jsem žádné mety obsazené. Cítil jsem se fajn, bavilo mě to," dodal Hajný.

Ve finále pravděpodobně nastoupí nejlepší český nadhazovač Michal Holobrádek. Dánové vyšlou rovněž svého nejlepšího hráče do nadhazovačského kruhu. "Musíme ho pořádně naskautovat, rozmyslet si taktiku a podle toho hrát," dodal Klas.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články