Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České softbalistky vstoupily do olympijské kvalifikace "povinnou" výhrou nad Francií

České softbalistky zahájily kvalifikaci o účast na olympijských hrách v Tokiu jistým vítězstvím nad Francií 6:1. Ve skupině A se utkají ještě s čerstvými vítězkami evropského šampionátu v Ostravě Italkami a Botswanou. Ve skupině B jsou Británie, Španělsko, Nizozemsko a JAR. Turnaj vyvrcholí za čtyři dny, na olympiádu se probojuje pouze jeho vítěz. Přímý přenos klíčového duelu s týmem z Apeninského ostrova vysílá web ctsport.cz ve středu od 16:00.

Veronika Pecková
zdroj: ČSA

Zápas v Utrechtu rozhodly Češky ve čtvrté směně, v níž si připsaly pět bodů. Naopak nadhazovačka Veronika Pecková neumožnila soupeřkám se dostat do skórovacích pozic a zaznamenala devět strikeoutů.

V úvodu utkání dominovaly zejména nadhazovačky, které hráčky nepouštěly na metu. Až ve třetí směně se prosadila Eva Rendlová a po jejím odpalu se dostala na domácí metu Adéla Weissová. Češkám se dařilo v útoku hlavně ve čtvrté směně - Lucie Petrásková odpalem po lajně zařídila dva doběhy a Francouzky reagovaly výměnou nadhazovačky. To jim však moc nepomohlo, Weissová úspěšným odpalem zařídila bod.

"Tohle je vždycky nakopnutí. Jakmile se povede první odpal prvnímu pálkaři, tak ty ostatní mají sebevědomí o něco výš," uvedla spojka Ludmila Kučerková.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky zahájily nejdůležitější turnaj kariéry úspěšně

Výrazně se prosadila Veronika Klimplová, po jejím dalekém odpalu doběhly dvě spoluhráčky a Češky vedly už 6:0. V šesté směně Peckovou na nadhozu vystřídala Martina Bláhová, která byla pod tlakem zejména v šesté směně, kdy byly plně obsazené mety a soupeřkám se podařilo díky odpalu Eloise Triboletové jednou skórovat.

Celkem si české hráčky připsaly 11 úspěšných odpalů, jejich soupeřky pouze tři. "Těší nás vysoká výhra. Dařilo se nám na pálce, i když ze začátku jsme se rozkoukávaly. Nadhazovačky jsme měly nakoukané, hrály jsme proti nim dvakrát na evropském šampionátu v Ostravě," řekla Kučerková.

"Do druhého kola našich pálkařů to bylo oťukávání. Potom jsme to přelomili. Holky udělaly přesně to, co jsme trénovali. V druhém kole pálkařů jsme dokázali uspět a to je to, v čem chceme pokračovat," popsal trenér Vojtěch Albrecht.

Skvělý výkon podala Pecková, která se na ME v Ostravě tolik nedostávala do hry, aby neodkryla své největší zbraně před kvalifikací. "Teď jsem určitě připravená hrát klidně jeden zápas denně, pro mě je to standardní," řekla jedna z nejlepších evropských nadhazovaček. Proti Francii odházela pět směn a povolila jediný úspěšný odpal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články