Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

České softbalistky vezou z mistrovství Evropy bronz

Valencie - České softbalistky mohou slavit, na mistrovství Evropy ve Valencii získaly bronzové medaile. Včera dokázaly po nešťastné porážce s Nizozemskem dvakrát zdolat Rusky a zajistily si postup do bojů o medaile. Dnes dopoledne ovšem podlehly Velké Británii 1:6 a skončily na třetím místě. Jejich přemožitelky se večer utkají o titul právě s Nizozemkami. Smutnit ovšem nemusejí ani české hráčky - medaile získaly po osmi letech, a navíc se kvalifikovaly na mistrovství světa v USA. Bezprostředně po utkání se o své dojmy podělila s Českou televizí členka úspěšného týmu Tereza Jakešová, která nastupovala na první metě.

Včera Češky nejprve zdolaly Rusky 6:5 na závěr základní skupiny a pak 3:2 na úvod playoff. Zajistily si tak postup do dalšího kola, které jim už zajišťovalo nejhůře bronz.

Tereza Jakešová, první meta:

"Byly jsme hodně zklamané z dopoledního zápasu z Holandskem, protože jsme je měly na lopatě, vedly jsme 5:0, ale nedokázaly jsme to udržet. Během pauzy jsme se ale dokázaly zkoncentrovat a soustředit na výsledek s Ruskem."



I druhý vzájemný zápas na šampionátu však zvládl lépe britský výběr, který v zahajovacím utkání turnaje zvítězil nad českým těsně 4:3. Dnes se britské softbalistky dostaly do vedení třemi body v třetí směně, v šesté pak svůj zisk zdvojnásobily. Za český tým skórovala pouze Lucie Petrášková, která ve čtvrté směně využila chyby v soupeřově obraně.

České hráčky byly bezprostředně po utkání zklamané, protože cítily že britský tým, za který nastupuje mnoho hráček z americké elitní soutěže, byl k poražení. V utkání se Britky ovšem opíraly o nepříjemné nadhozy, které českým pálkařkám nenabídly mnoho možností ke skórování.

Tereza Jakešová, první meta:

"Na Britky jsme si věřily, protože jsme je jednou už málem porazily. Ale jely jsme sem s cílem získat medaili a postoupit na mistrovství světa, což se nám povedlo. Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že budeme hrát o finále, tak bychom mu nevěřily."



Medaili z kontinentálního mistrovství získaly české reprezentantky poprvé po osmi letech. V roce 2001 v Praze obhájily stříbro z předchozího ME 1999. Ve Valencii si páteční výhrou nad Ruskem rovněž zajistily účast na světovém šampionátu, který se příští rok v červenci uskuteční v Oklahoma City. "Jakýkoli evropský tým se na mistrovství světa umisťuje spíš až ke konci tabulky. Ten rozdíl mezi Evropou a světem je obrovský. Pro české hráčky to ale bude obrovská zkušenost a pro softbal v České republice je to skvělá reklama," shrnula pro Českou televizi členka úspěšného týmu Tereza Jakešová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články