Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

České softbalistky si bronz z ME neodvezou

České softbalistky mají zatím z evropského šampionátu dvě stříbra a sedm bronzů. Osmý na turnaji v nizozemském Utrechtu nepřidaly. Domácím hráčkám podlehly v duelu o třetí místo vysoko 2:8. Titul získaly hráčky Itálie, které ve finále porazily Velkou Británii 4:0.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
České softbalistky prohrály na ME utkání o bronz

Češky ztratily šanci na medaili ve druhé a čtvrté směně, v obou případech Nizozemky dokázaly bodovat třikrát. Aneta Molentová a Eliška Stejskalová sice dokázaly snížit na 2:6, domácí softbalistky ovšem upravily v závěru šesté směny skóre na konečných 8:2. 

"Můžeme to hodnotit průměrně, obhájili jsme čtvrté místo, ani zlepšení, ani zhoršení, určitě bychom příští rok chtěli pomýšlet výš, čeká nás hodně práce, ale věřím, že se můžeme posunout a příští rok v Praze to na tu medaili dotáhnout," prohlásil trenér Tomáš Kusý.

Už v pátek Češky porazily těsně Řecko 1:0 a pak podlehly Italkám 2:7. V elitní šestičlenné skupině obsadily čtvrté místo.

Vítězství nad Řeckem zařídila bezchybná obrana v čele s nadhazovačkou Veronikou Peckovou a vítězný bod Magdalény Kavanové po odpalu Jany Furkové.

Poté Češky nestačily na nejúspěšnější tým historie Itálii. Na tomto šampionátu neporažené Jihoevropanky skórovaly hned v první směně a vedení držely až do konce.

"Předvedly jsme super výkon, měly jsme hodně startů na pálce na kvalitní nadhazovačky, které jsme viděly tři. Kvalitní zápas," hodnotila vystoupení s Itálií Eliška Stejskalová.

Výsledky mistrovství Evropy softbalistek

Semifinálová skupina: Česko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Řecko 1:0, Itálie –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Česko 7:2.

Finále: Itálie –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Velká Británie 4:0.

O 3. místo: Nizozemsko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Česko 8:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články