Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

České softbalistky podlehly Italkám a bronz z ME jim unikl

Po úspěchu českých mládežnických softbalistů a softbalistek na ME se do bojů o medaile probojovaly i ženské reprezentantky. Na evropském šampionátu ve španělském Sant Boi podlehly v závěrečném souboji o bronz a postup na kvalifikaci o mistrovství světa výběru Itálie 2:4. Titul získaly Nizozemky po vítězství 7:0 nad Velkou Británií.

Softbalistky na ME ve Španělsku bojují o bronzové medaile
zdroj: Czech Softball autor: Czech Softball
Je nám líto, video expirovalo.
České softbalistky na bronz na ME nedosáhly

Češky obhajovaly loňský bronz, ale snily o postupu do finále, které si naposledy zahrály před 21 lety doma v Praze. Při novém herním systému turnaje se dostaly do šestičlenné skupiny bojující o medaile, v níž už dříve na Italky narazily a utrpěly debakl 1:13.

V pátek naopak přehrály jasně 9:0 do té doby neporažené Britky a v sobotu na italské favoritky narazily znovu. Ani napodruhé však dvanáctinásobné mistryně Evropy nezdolaly, přestože se ujaly vedení 2:0. Italky kontrovaly homerunem hned v první směně a další body přidaly ve druhé, čtvrté a páté.

Český tým tak nenavázal na nedávné medailové úspěchy mládežnických výběrů, neboť muži do 23 let ME v Sezimově Ústí ovládli a softbalistky do 22 let získaly v Kunovicích stříbro.

"Letos byl turnaj hodně těžký. Bohužel měly v klíčovém utkání Italky navrch, dokázaly dát více odpalů ve správný čas. My jsme tuhle dovednost nepředvedli. Překvapilo mě, jak dobře byly Italky připravené na naše pálkařky," uvedl trenér Vojtěch Albrecht v tiskové zprávě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články