Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

České baseballisty povede nově Griffin

Praha - Kanaďan Mike Griffin se stal novým trenérem české baseballové reprezentace. Na postu kouče vystřídal Američana Andyho Berglunda. Jeho hlavním cílem je mistrovství Evropy 2014, které bude hostit Česko.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24

"Volba padla na Mika především za jeho propracovaný systém a znalost domácí problematiky. Věříme v úspěch na domácím ME v roce 2014, to je náš hlavní cíl," uvedl předseda ČBA Petr Ditrich. Komise vybírala trenéra ze tří zahraničních a jednoho domácího kandidáta.

Griffin působil v ČR pět let; je bývalým hráčem Arrows Ostrava, koučem Kotlářky Praha a byl asistentem trenéra českého národního týmu do 21 let při zisku mistrů Evropy. Uplynulé dva roky působil v Číně v rámci projektu MLB pro rozvoj baseballu.

Griffinovým asistentem pro nadhazovače bude Corey Lee, dalšími asistenty jsou Petr Baroch a David Winkler. Lukáš Tomsa zůstal technickým vedoucím. Berglund vedl české baseballisty od roku 2011. Na loňském ME skončili Češi pátí a v základní části se postarali o překvapení výhrou nad Nizozemskem. V kvalifikaci World Baseball Classic prohráli s Němci i s Británií a nepostoupili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články