Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Češi zkusí napotřetí vybojovat účast na World Baseball Classic

Čeští basebalisté potřetí zabojují o premiérovou účast v prestižním turnaji World Baseball Classic. Kvalifikaci v německém Regensburgu zahájí sobotním zápasem proti vítězi pátečního utkání mezi Jihoafrickou republikou a Španělskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostanou se Češi na World Baseball Classic?

Právě s výběrem jihoevropské země se svěřenci kouče Pavla Chadima dvakrát střetli začátkem týdne v přípravě a v pražské Krči prohráli 1:7 a 7:10.

"Dá se s nimi hrát. Myslím, že když nastoupíme s tím nejlepším, co máme, že jsou k poražení," uvedl asistent trenéra David Winkler v tiskové zprávě. Čeští hráči se v přípravě utkali také třikrát s dalším účastníkem kvalifikačního turnaje Německem a pokaždé zvítězili.

"Příprava byla výborná. Každým dnem se posouváme a zlepšujeme, jak na pálce, tak na nadhozu," řekl chytač Martin Mužík, jenž při úterní druhé porážce se Španělskem odpálil dva homeruny.

"Jsme dobře naladěni. První zápasy jsme nepálili, ale postupně jsme šli nahoru a jsou tam vidět pozitiva. Je dobré, že se dokážeme ponaučit. Nadhazovači jsou super, nedávají nikomu nic zadarmo," prohlásil vnější polař Marek Chlup.

V nominaci kvůli zranění není americký rodák Eric Sogard se zkušenostmi z MLB, který získal v únoru české občanství. V týmu naopak nechybí Martin Červenka, který má za sebou deset let v amerických soutěžích.

Sobotní první zápas v Regensburgu odehrají Češi od 13:00. Pokud uspějí, v úterý budou bojovat o jedno ze dvou dvou postupových míst. V případě porážky v úvodním duelu je čeká další zápas už v neděli. V turnaji startují kromě Česka, Španělska, Německa a JAR také Británie a Francie.

Pátý ročník World Baseball Classic se uskuteční v březnu příštího roku v USA, Japonsku a na Tchaj-wanu. Původně se mělo hrát už vloni, ale kvůli pandemii koronaviru byl turnaj zrušen, stejně jako předtím kvalifikace, ke které měli v březnu 2020 čeští baseballisté nastoupit v Tucsonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články