Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češi sahali po překvapení, ale Japonci duel otočili a těsně vyhráli

Po vydřené výhře nad Mexikem byli v dalším zápase blízko senzaci, ale nakonec neuspěli. Čeští softbalisté vedli proti Japonsku hned od první směny díky třem bodům, ale favorit duel otočil a nakonec zvítězil těsně 4:3. Přímý přenos utkání Česko – Argentina sledujte v pondělí od 19:20 na ČT sport a na webu ctsport.cz.

Softbalové utkání Česko – Japonsko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Softbalisté začali nad očekávání a v úvodní směně zaznamenali tři body. Po odpalu a dvou metách zdarma si při nuceném posunu doběhl pro první bod Václav Svoboda. Další dva body zařídil Michal Kolůch odpalem do vnitřního pole a donutil střídat japonského nadhazovače. Místo Hajamiho Takahašiho přišel do nadhazovačského kruhu Hikaru Macuda a český útok zcela vymazal.

Macuda udělal 12 strikeoutů a navíc na pálce zařídil odpalem po zemi pro Japonce první bod, když stáhl v dohrávce první směny snížení. Druhý bod přidal soupeř ve druhé směně, třetí ve čtvrté a vítězný v páté díky odpalu Taija Kataoky.

"Nečekali jsme, že Macuda nastoupí. On je opravdu výjimečný, dokáže skvěle měnit rychlosti, což je naprosto ojedinělé. Snažili jsme se na něj lépe časovat a pálit jeho pomalejší nadhozy, ale moc to nevycházelo," řekl kapitán David Mertl. "Vedení ze začátku nám mělo dodat klid, to se ale bohužel nepovedlo."

V pondělí čeští hráči vyzvou v pražském Svoboda parku v Bohnicích od 19:30 Argentinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Japonsko

Mistrovství světa mužů v softbalu v Havlíčkově Brodě:

Skupina A: Japonsko - ČR 4:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články