Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Červenka: Ukázali jsme kvalitu a Rakušany přetlačili. Homerun jsem si užil

Baseballista Martin Červenka byl po úvodním vítězství na domácím mistrovství Evropy nad Rakouskem 9:0 spokojený s výkonem i zvládnutou rolí favorita. Jednatřicetiletý rodák z Prahy ocenil v rozhovoru s novináři bouřlivou atmosféru v Ostravě a potěšil ho homerun v šesté směně. Věří, že Češi na triumf navážou v proti Řecku a zajistí si v předstihu postup ze skupiny A do čtvrtfinále. Přímý přenos sledujte od 17:20 na ČT sport a ctsport.cz.

"Byl to povedený zápas. Dokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce. Na začátku bylo důležité, že jsme v prvním a druhém inningu dali nějaké body. Pak přišly tři inningy, kdy to bylo z naší strany trochu hluché. Nakonec jsme se ale rozpálili a dokázali jasným výkonem Rakušany přetlačit. I to vypovídalo o naší kvalitě, protože jsme byli favorité," uvedl Červenka.

Tým trenéra Pavla Chadima podpořilo v prvním duelu v Ostravě téměř dva tisíce fanoušků. Zápas byl vyprodaný, před ním i po něm následoval na stadionu ohňostroj.

"Bylo to od Arrows hezky připravené. Fanoušci byli úžasní. Před více diváky se hraje vždy moc hezky. O to víc, když vás takhle podporují a tlačí dopředu," podotkl Červenka.

Mistrovství Evropy se vrátilo do Česka po devíti letech a národní tým na něm usiluje o historicky první medaile. Červenka to bere v klidu.

"Nebyl jsem z toho nervózní. A ani bych neřekl, že byl někdo ostatní. Včera jsme si s kluky něco řekli. Budeme hrát svůj baseball a nějak to dopadne," doplnil hráč který dříve usiloval jako první Čech o start v elitní MLB.

Odchovanec pražské Kotlářky se proti Rakousku blýskl řadou odpalů, v šesté směně zvýšil po homerunu na 8:0.

"Každý homerun je moc hezký, takže jsem si ho užil. Jsem rád, že jsme na jejich nového nadhazovače (Briana Fürböcka) dovedli hned zatlačit alespoň tímto odpalem. I ostatní kluky to třeba nakoplo," uvedl Červenka.

Zda jasná česká výhra vyslala vzkaz soupeřům v boji o medaile, příliš neřešil. Poukázal také na úspěchy dalších konkurentů.

"Myslím, že i ti další aspiranti měli dnes jasné výhry. Nejde říct, že bychom vyslali nějaký signál. Spíše bylo důležité, že jsme potvrdili pozici favorita, dokázali vyhrát a můžeme se soustředit zítra na Řecko," řekl Červenka.

Zatímco Řekové se pokusí zapomenout na úvodní porážku se Španělskem 1:14, Češi si mohou již zajistit jedno ze dvou postupových míst do čtvrtfinále.

"Vím, jak Řekové hráli se Španělskem, ale začíná se od nuly a mohou být trochu nevyzpytatelní. Máme nějaké náznaky, kdo by na nás měl startovat na nadhozu. Viděli jsme ho už na Pražském baseballovém týdnu. Řekové mají kluky z Ameriky a jejich univerzit. Nebude to jednoduché," dodal Červenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články