Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Červenka svou zámořskou misi nevzdává. V dresu Syracuse se mu daří

Zahraje si někdy jako první Čech ve slavné Major League Baseball (MLB)? Martin Červenka věří, že ano. Pokud bude nadále pálit v celku Syracuse Mets homeruny a přidá i dobrou hru v roli chytače, má šanci dostat pozvánku do hlavního celku New York Mets.

Martin Červenka
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Po smlouvách s Clevelandem Indians a Baltimorem Orioles letos Červenka podepsal na poslední chvíli v březnu kontrakt s Mets. A po dubnovém kempu hráčů pro nižší soutěže v Brooklynu byl zařazen do celku Syracuse hrajícího Triple-A, zásobárnu pro tým v MLB.

"Nic speciálního to pro mě neznamená. Jsem samozřejmě rád, že mám šanci hrát další rok v Americe," napsal Červenka. Druhou nejvyšší soutěž si už chvilku zahrál pod Orioles na konci sezony 2019, ale nyní v ní startuje poprvé od začátku.

O svém novém působišti se dozvěděl 30. dubna a už o čtyři dny později nastoupil k zahajovacímu zápasu. Uvedl se výstavně, ve třetí směně otevřel skóre homerunem. "Žádná nebyla," usmál se otázce, jestli za "pokřtění" zrekonstruovaného stadionu Syracuse nepřišla od vedení nějaká odměna. "Ani já to neberu speciálně, jsem rád za každý dobrý odpal," dodal.

V šesti odehraných zápasech má na kontě tři homeruny, celkem pět odpalů a pět stažených bodů. K dobrým startům na pálce přispěla i domácí příprava. "Každý se snaží zlepšit v jakýchkoliv maličkostech. Já jsem se přes zimu s pomocí videa snažil udělat pár menších změn." Jméno si ale u trenérů ještě musí vybudovat. Většinou totiž figuroval až ke konci pořadí na pálce. "Mně osobně nevadí chodit v závěru," řekl pražský rodák.

Na pozici chytače se střídá s Dominikáncem Deivym Grullónem, který už má z MLB zkušenosti. "Nemáme jasně dané, kdo kdy bude chytat. Hodně se to odvíjí i, proti jakým nadhazovačům hrajeme," uvedl Červenka. Rád bych některé věci v obraně zlepšil. "Pracuji na nich. Sezona je teprve na začátku, ale doposud bych řekl, že hraji tak, jak umím," konstatoval.

Loni se nižší soutěže kvůli koronaviru nekonaly. Nyní musí hráči jako v ostatních sportech dodržovat přísná hygienická opatření. "Testování je každý druhý den. Nosíme roušky i ve vnitřních prostorách stadionu a nemůžeme se pohybovat moc na veřejných místech. Takže jídlo z restaurací a tak si můžeme vzít pouze s sebou," popsal Červenka situaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články