Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Červenka: Jeden z nejlepších výkonů na turnaji. Proti Izraeli do toho dáme všechno

Martin Červenka se blýskl proti Francii dvěma homeruny, po vítězství 11:1 ale ocenil hlavně týmový výkon. Výběr trenéra Pavla Chadima si zajistil souboj o konečné páté místo na domácím mistrovství Evropy, v němž narazí na Izrael. Zkušený catcher věří, že se národní tým vrátil po jednom z nejlepších výkonů na úspěšnou vlnu a šampionát chce zakončit, jak to nejlépe půjde. Přímý přenos utkání Česko – Izrael sledujte od 18:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Francie

"Byl to výborný týmový výkon. Satka (nadhazovač Ondřej Satoria) zaházel na kopci vynikající zápas a my jsme od jedničky do devítky všichni pálili. Dostávali jsme se na mety a vyvíjeli na ně tlak," uvedl Červenka.

Baseballistům se podařilo zapomenout na čtvrteční čtvrtfinálovou porážku 2:12 od Britů, po níž přišli o naději na historicky první medaile. Proti Francii byli v obraně spolehlivější a na pálce efektivnější.

"Působili jsme uvolněněji. Udělali jsme přesně to, co jsme si řekli. Asi jsme se potřebovali trochu uvolnit. Bohužel to přišlo o zápas později, ale bojujeme dál. A budeme se snažit o nejlepší umístění," doplnil odchovanec pražské Kotlařky.

Tým ocenil za psychickou odolnost. "Ukázali jsme velkou bojovnost. Nesložili jsme zbraně a dnes jsme do toho šli naplno. Podali jsme asi prozatím jeden z nejlepších výkonů na turnaji," podotkl.

Červenka nasměroval tým k vítězství dvěma homeruny. První dal ve čtvrté směně, další přidal o dvě později.

"Vždy je těžké dát homerun. Nechali mi ale dva míče, které jsem dobře viděl na středu a rovné. Sedlo mi to," líčil s tím, že už od první chvíle cítil, že odpálené míčky doletí za hrazení.

Jednatřicetiletý rodák z Prahy má na turnaji tři homeruny. Jeden dal také v úvodním zápase proti Rakousku. "Je to tak, ale turnaj ještě nekončí," usmál se s vyhlídkou k dalšímu zápasu s Izraelem.

"Není lehké ho dát, ale pokusím se udělat maximum a pomoci týmu," řekl hráč, který dříve usiloval jako první Čech o start v elitní MLB.

Proti úřadujícím vicemistrům Evropy z Izraele nastoupí Češi opět na stadionu brněnských Draků. Reprezentační výběr může obsadit páté místo počtvrté za sebou.

"Bude to těžký zápas, ale věřím, že se dokážeme znovu zkoncentrovat. Musíme hrát to své. Dáme do toho maximum a nějak to dopadne," dodal Červenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články