Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Cecchettiová byla nad síly českých softbalistek. Reprezentantky nestačily na Itálii

Po vítězství nad Francií potřebovaly české softbalistky v olympijské kvalifikaci zdolat i evropské šampionky z Itálie. Jenže Jihoevropanky táhla bezchybná nadhazovačka Greta Cecchettiová, která nedovolila soupeřkám ani jeden doběh. Po těsné porážce 0:2 si tak Češky zkomplikovaly postup ze skupiny, o který musí ještě zabojovat, pokud si chtějí zachovat šanci na start v Tokiu. Přímý přenos závěrečného duelu proti Botswaně sledujte ve čtvrtek od 16 hodin na webu ctsport.cz.

Greta Cecchettiová
zdroj: Česká softballová asociace

"S postupem na olympijské hry v Tokiu to máme nyní složitější, když jsme prohráli. Teď potřebujeme štěstí. Nemáme to zcela ve svých rukou. Musíme vyhrávat a spoléhat na ostatní týmy," uvedl Monti van Brunt, trenér české pálky.

České softbalistky zahájily kvalifikaci vítězstvím 6:1 nad Francií, pak se ale nedokázaly prosadit proti nadhazovačce evropských šampionek z Ostravy Grete Cecchettiové, která zaznamenala 11 strikeoutů. První úspěšný odpal zaznamenala až ve druhé směně Tereza Kubicová.

"Bojovaly jsme hodně, měly jsme i taktiku, jak na nadhazovačku. Bohužel se nám to moc nepodařilo. Italky měly více štěstí, a hlavně odpal ve správnou chvíli," prohlásila Kubicová. "Cecchettiová házela zejména padavé nadhozy a my jsme byly hodně nad balonem. Proto nám to nešlo," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky podlehly Italkám a zkomplikovaly si cestu do Tokia

V následné dohrávce se Italkám podařilo skórovat, když Giulia Longhiová dalekým odpalem do levé části stáhla na domácí metu svoji spoluhráčku. Ve třetí směně se Natálie Kopicová těsně dostala na první metu. Na kopci ale dominovala Cecchettiová, které se povedlo dát sedm strikeoutů za sebou.

V šesté směně Italky přidaly druhý bod, když si po sérii chyb české obrany doběhla na domácí metu Erika Piancastelliová. Celkem si Češky připsaly dva úspěšné odpaly, Italkám stačilo odpalů pět. Kvalitní výkon podala česká nadhazovačka Veronika Pecková, která zaznamenala šest strikeoutů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články