Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baseballový kouč velebil Fidela Castra. Pět zápasů nesmí na lavičku

Miami (USA) - Trenér baseballistů Miami Marlins Ozzie Guillén má v zámořské lize MLB zastavenou činnost za obdivná slova k bývalému kubánskému vůdci Fidelu Castrovi. O pozdvižení se Guillén postaral v rozhovoru pro časopis Time. I když se hned omluvil, pět zápasů nesmí koučovat.

Fidel a Raúl Castrovi
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Miluju Fidela Castra. A víte proč? Šedesát let se ho spousta lidí snažila zabít, ale on je pořád tady," prohlásil trenér venezuelského původu Gullén v rozhovoru. Po vlně pobouření se veřejně omluvil, že byl špatně pochopen.

"Nechtěl jsem říct, že Fidela miluju, ale že obdivuju, jak se dokázal udržet padesát let u moci," snažil se mírnit svá prohlášení baseballový trenér na úterní tiskové konferenci. "Udělal jsem ale největší chybu v životě. Stydím se," dodal.

Právě u lidí v Miami ostře narazil, protože tam žije početná kubánská exilová komunita. V úterý se u stadionu Marlins sešla zhruba stovka lidí, která Guilléna označila za komunistu a požadovala, aby byl nekompromisně vyhozen.

Osmačtyřicetiletý rodák z Venezuely trénuje mužstvo Miami první sezonu, která sotva začala. Do loňska vedl sedm let Chicago White Sox a v roce 2005 s ním vyhrál Světovou sérii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články