Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Baseballová Technika ukončila kralování konkurenčních Draků

Brno - Šestnáctileté kralovaní Draků Brno v baseballové extralize skončilo. Novým mistrem se stala Technika Brno, která ve finále porazila obhájce titulu 3:1 na zápasy. V dopolední dohrávce třetího duelu Technika svého městského rivala zdolala 8:7, v odpoledním čtvrtém utkání na svůj úspěch navázala a vyhrála 6:5, ačkoliv ještě v dohrávce závěrečné deváté směny prohrávala 1:5.

Nadhazovač Techniky Brno
zdroj: ČT4

Nečekaný obrat ale nastartoval tříbodový homerun Martina Zelinky a vítěznou tečku udělala Technika po odpalu hrajícího trenéra Tomáše Svobody. V rozhodujícím zápase odházel za Techniku osm směn Roger Deago a zápas uzavřel Daniel Mráz. "Z finálového vítězství máme neskutečnou radost. Měli jsme letos vynikající partu, i když nám oproti loňsku chyběly výrazné hvězdy. Hlavně si cením bojovnosti až do posledního odpalu," řekl Svoboda.

Trenér Draků Arnošt Nesňal neskrýval zklamání, ale porážku bral s nadhledem. "Technika měla v dnešních zápasech extrémní sílu v koncovkách. V sobotu se nám nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce dobře rozehraný zápas. A dnes jsme rovněž v rozhodující chvíli odpadli, když jsme neudrželi v poslední dohrávce čtyřbodový náskok," uvedl Nesňal, podle nějž Technika vyhrála letošní finálovou sérii naprosto zaslouženě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články