Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Baseballová reprezentace končí sezonu herním soustředěním na Tenerife

Čeští baseballisté uzavírají sezonu soustředěním ve Španělsku. Na Tenerife se kromě přípravy účastní i turnaje v Puerto de la Cruz, kde je jim soupeřem domácí výběr. Po dvou zápasech je série vyrovnaná 1:1.

zdroj: ČTK/PR/ČBA autor: Jan Beneš

"Španělská federace nám nabídla účast na turnaji. Původně tu měli být i Němci, ale nakonec nemohli přijet kvůli opatřením. Nám naštěstí stačily testy," vysvětluje dočasný trenér národního týmu Hynek Čapka.

Ten vede reprezentaci na Tenerife proto, že hlavní kouč Kanaďan Mike Griffin ani asistent Petr Baroch nemohli s týmem kvůli onemocnění covidem-19 odcestovat.

"Mike bohužel musel zůstat ve Spojených státech, protože ho postihl koronavirus. Problém to ale není, v našem zaběhnutém systému se nic nemění," říká Čapka.

Je nám líto, video expirovalo.
Čapka: Máme s sebou hodně mladých hráčů, ale zapojili se skvěle

Výkony svých svěřenců po polovině čtyřzápasové série vnímá pozitivně. "Když vezmu v úvahu, že hráči nemohli měsíc vůbec trénovat, zatímco španělská liga celou dobu normálně běžela, tak jsem spokojený i s tím jedním vítězstvím," hodnotí Čapka.

Českou sestavu tvoří vedle hráčů, kteří loni bojovali v olympijské kvalifikaci, hlavně nastupující generace mistrů Evropy do 23 let.

"Řada zkušených hráčů nemohla jet kvůli rodině nebo práci. Máme tu s sebou hodně mladých, ale zatím se zapojili do týmu skvěle," raduje se Čapka.

Nováčkem je mimo jiné chytač Šimon Drápela z brněnských Draků, který je náradníkem zkušeného Martina Červenky.

Kromě zápasů se Španělském jsou na Kanárských ostrovech na programu také tréninky a fyzické testy před zimní přípravou.

Reprezentace přišla kvůli koronaviru na jaře o účast na kvalifikaci World Baseball Classic, jejíž nový termín zatím není znám.

Koncem září se zúčastnila Pražského baseballového týdne a skončila druhá. V roce 2021 ji čeká v září ME v Itálii, na němž by chtěla získat poprvé v historii medaili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články