Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baseballová legenda Rodriguez ukončila působení v MLB vítězstvím

New York – Alex Rodriguez, trojnásobný MVP nejprestižnější baseballové ligy světa, se rozloučil s bohatou kariérou v zámořské soutěži vítězstvím. Jednačtyřicetiletý hráč New York Yankees přispěl k výhře 6:3 nad Tampou Bay a potleskem vestoje jej ze hřiště vyprovodilo přes 46 tisíc fanoušků na tribunách. 

Alex Rodriguez
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Blinch

Americký baseballista, jenž pruhovaný dres Yankees nosil od roku 2004, jim sice během posledních let už příliš radosti nedopřál, ale působení čtrnáctinásobného člena All Star Teamu bude navždy zapsáno v historii slavného klubu tučným písmem.

Rodriguez však plnil novinové titulky i účinkováním mimo hřiště. Předloni musel vynechat celou sezonu kvůli trestu za doping. K užívání zakázaných látek se přiznal už v roce 2009, kdy uvedl, že bral steroidy v letech 2001 až 2003 během působení v Texasu.

"Za ty roky jsem těmhle fanouškům způsobil mnohokrát bolehlav a zklamal jsem hodně lidí. Ale jak vždycky říkám, chyby o vás nemusí nic říkat. Záleží, jak se s nimi vypořádáte. A o tom je New York," řekl fanouškům Rodriguez, který měl s Yankees smlouvu ještě na příští sezonu.

Minulý týden ovšem vedení klubu oznámilo, že se s ním dohodlo na ukončení lukrativního desetiletého kontraktu na 275 milionů dolarů a A-Rod přejde do role poradce. Poslední dobou totiž spíše vysedával na lavičce. V závěru posledního utkání mu nicméně trenér Joe Girardi dopřál i návrat na třetí metu, přestože v poli Rodriguez nehrál už téměř rok a půl.

Hráčskou dráhu v MLB zakončil jako vítěz Světové série z roku 2009. Během kariéry odpálil 696 homerunů, což ho řadí na čtvrté místo historického pořadí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články