Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Baseballová extraliga se překlopila do nadstavby, stoprocentní bilanci udrželi jen Draci

Pro šestici nejlepších týmů základní části baseballové extraligy začíná sezona nanovo. Předchozí výsledky se mažou a všechny celky čeká dvacetikolová nadstavba. Do ní nejlépe vstoupili Draci Brno, kteří dokázali vyhrát všechny tři duely s Hlubokou. V pražském derby předčili Eagles 2:1 na zápasy, stejným poměrem ovládla víkendovou sérii také Třebíč proti brněnským Hrochům.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn 1. kola nadstavby baseballové extraligy

Hluboká v prvním utkání vedla po třetí směně díky slabší chvilce nadhazovače Juana Jaimeho už 4:0. Jenže dominikánský import Draků už poté více doběhů nepovolil.

Úřadující mistry dovedl za obratem zejména Michal Šindelka, který zaznamenal tři odpaly a stáhl hned čtyři ze šesti doběhů svého celku.

Ve druhém duelu Hluboká nasadila poprvé novou akvizici Josepha Eneu, ten ale vydržel na nadhazovačském kopci jen čtyři směny. Domácí nadhazovači soupeřovým pálkařům za celý duel nepovolili ani doběh a Draci tak zvítězili 8:0.

Ve třetím duelu Draci vedli až do páté směny 2:0. Po vystřídání Jhendersona Hurtada Hluboká zabrala a v průběhu tří směn otočila skóre na 4:2.

V deváté směně Brňané zaplnili všechny mety, aby pak třemi doběhy opět šli do vedení. Hluboká v dohrávce zásluhou chyby v obraně hostů dokázala vyrovnat, v nastavené směně ale byli úspěšnější Draci.

V derby mezi Eagles a Tempem těžily oba pražské celky z výhody domácího prostředí. V prvním pátečním utkání Eagles vyhráli 7:3 po dobrém výkonu obou nadhazovačů.

Albert Pražák i hostující Marek Minařík v šesti směnách umožnili jenom dva doběhy. V sedmé směně již Eagles zabrali a pěti doběhy strhli duel ve svůj prospěch.

Ve druhém duelu Tempo vsadilo na navrátilce ze zámoří Ondřeje Vanka. Ten si sice udělal osobní maximum v utkání extraligy, když zaznamenal 10 strikeoutů.

Jenže Eagles parádně zaházel Samuel Steigert. Na kopci strávil všech devět směn, ve kterých povolil pouze jeden doběh.

O vítězi tak rozhodla čtvrtá směna, ve které Eagles vyrovnali po chybě obrany Tempa a následně další dva body stáhl Lukáš Derganz. V šesté směně pak domácí dvěma doběhy stanovili konečné skóre na 5-1.

Tempo dokázalo zvítězit až ve třetím utkání série, která se přesunula na jejich hřiště. Do vedení se dostalo již v první směně svým odpalem Marek Minařík. Konečnou podobu skóre na 3:0 zařídil svým devátým homerunem v sezoně Martin Červenka.

Sérii s Nuclears začali lépe Hroši Brno, kteří zvládli koncovku pátečního duelu. V něm sice vedli již 8:1, ale Třebíč dokázala duel otočit i díky tříbodovému homerunu Russella Strilchuka na 9:8.

Jenže v deváté směně domácí nedokázali vedení udržet a i chybami v obraně umožnili Hrochům duel otočit na 12:9.

V sobotu v Třebíči oslavili znovuotevření zmodernizovaného stadionu výhrou 6:2. Domácí po čtvrté směně prohrávali 2:1, když se třímetovým odpalem blýskl Petr Čech. Víc ale Hrochům Lukáš Hlouch neumožnil a Nuclears skóre postupně otočili na konečných 6:2.

O vítězi třetího duelu v Brně rozhodla pátá a šestá směna, kdy Nuclears dokázali stáhnout 7 bodů a vyhráli tak 9:8. Činil se zejména Lukáš Malý, jenž třemi odpaly zařídil čtyři doběhy Třebíče.

Výsledky baseballové extraligy:

Pátek 26. května: Draci Brno - Sokol Hluboká 6:4, Eagles Praha - Tempo Praha 7:3, Třebíč Nuclears - Hroši Brno 9:13.

Sobota 27. května: Draci Brno - Sokol Hluboká 8:0, Eagles Praha - Tempo Praha 5:1, Třebíč Nuclears - Hroši Brno 6:2.

Neděle 28. května: Hroši Brno - Třebíč Nuclears 8:9, Sokol Hluboká - Draci Brno 6:8, Tempo Praha - Eagles Praha 3:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články