Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Baseballová extraliga bude znát nového mistra už v srpnu

Brno - V odlišném časovém modelu oproti minulým sezonám a s výraznými přesuny zahraničních opor odstartuje o velikonočním víkendu nový ročník baseballové extraligy, v níž obhajuje titul Technika Brno. Nový mistr bude znám už v srpnu, neboť v září čeká českou reprezentaci mistrovství Evropy v Nizozemsku a následně turnaj World Baseball Clasic. Nováčkem extraligy bude Olympia Blansko, která se vrací do nejvyšší soutěže po tříleté přestávce. Z extraligové mapy naopak zmizel Express Brno, který se sloučil s brněnskými Hrochy. Tato změna zachránila od sestupu Skokany Olomouc. Základní část extraligy skončí v polovině července a hned bude následovat play-off.

Baseball
zdroj: AP

Mistrovský tým Techniky opustil nadhazovač a nejužitečnější hráč loňského play-off Roger Deago, který zůstal v Panamě. Další nadhazovač z úspěšné sestavy Steven Chambers dal přednost japonskému angažmá. Náhradou získal mistrovský klub od rivala Draků stříbrného olympijského medailistu z Atén Australana Wayna Ougha a angažmá si prodloužil jeho krajan Matthew Desmond Lawman.

Technika také angažovala amerického nadhazovače Jamese Waltera Labartina a kubánského emigranta Yassera Paredese Telleze. "Rádi bychom navázali na loňskou veleúspěšnou sezonu, kdy jsme po dlouhých šestnácti letech získali titul," uvedl hrající tiskový mluvčí klubu Martin Střítecký.

Na domácí trůn se touží vrátit Draci, kteří by rádi ziskem titulu oslavili čtyřicáté výročí založení klubu. Jejich tým opustil asistent kouče Američan Greg McCarthy, který povede v nové sezoně Arrows Ostravu. Na soupisce chybí vedle Ougha i americký veterán Patrick Ahearne, jenž zamířil do Kotlářky Praha. Roli hlavního kouče převzal David Winkler po Arnoštu Nesňalovi, jenž má funkci manažera.

"Naší největší posilou by měl být Australan Thomas Brice, jenž má zkušenosti z mistrovství světa i turnajů World Baseball Clasic, kde si zahrál i finále," vyzvedl kvality nového hráče Nesňal, který ještě počítá s další australskou posilou Nickem Talbotem. Ze zahraničních hráčů zůstal v týmu Draků catcher Alex Derhak. Zimní sezonu odehrál v Austrálii Martin Schneider a v květnu se vrátí z Oklahomy Michal Ondráček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články