Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Baseballisty ocenil premiér Fiala. Nechceme si jen užít warholovskou patnáctiminutovku, říká kouč Chadim

Premiér Petr Fiala na setkání v Hrzánském paláci ocenil baseballové reprezentanty, kteří v březnu dosáhli historického úspěchu na World Baseball Classic. Při premiérovém startu na prestižním turnaji za účasti profesionálů z MLB vybojovali v Tokiu čtvrté místo ve skupině, čímž se kvalifikovali na další ročník soutěže.

"Baseball u nás určitě nepatří mezi nejrozšířenější sporty. Nemáme tu tak silnou tradici ani takové zázemí jako v jiných sportech, jako je třeba hokej, fotbal nebo tenis. Vy jste ale dokázali něco, co si opravdu zaslouží poděkování a pozornost," řekl Fiala baseballistům.

Reprezentantům předal pamětní listy a lvíčka do klopy. "Tímto úspěchem jste na sebe upozornili světovou baseballovou komunitu, fanoušky z mnoha zemí a váš příběh je určitě oceňován nejenom v České republice. Udělali jste hodně pro propagaci tohoto sportu u nás a jsem si jist, že to povede i k tomu, že baseball teď bude lákat nové diváky a snad i novou generaci," uvedl předseda vlády.

Reprezentační trenér Pavel Chadim si přeje, aby baseballový boom neustal. Rád by také přidal úspěch na domácím evropském šampionátu, který se bude hrát v září a říjnu.

"Chtěli bychom, aby to nebyla jenom warholovská patnáctiminutovka. Chtěli bychom na mistrovství Evropy splnit sen mnoha generací a získat medaili. Za posledních třicet let má medaili jedenáct různých zemí, tak bychom chtěli být dvanáctí," prohlásil kouč.

"Věříme, že více malých kluků bude hrát baseball, ale i rodiče se stanou fanoušky a přijdou nás na mistrovství Evropy podpořit," řekl Chadim, jehož svěřenci porazili v Tokiu na úvod Čínu. Zbylé tři zápasy prohráli, ale v souboji s domácím Japonskem si užili kulisu více než 40 tisíc diváků.

Baseballisté věnovali premiérovi dres a tašku. "Byl to nápad kapitána. Je to slušnost, když jdeme na nějakou návštěvu, tak hosta ocenit. Dostal také čepici, míček, knihy o baseballu, takže čekáme, že nás přijde podpořit i na mistrovství Evropy," uvedl Martin Mužík, který homerunem výrazně přispěl k vítězství nad Čínou. "Do příštího WBC půjdeme s tím, že bychom chtěli přidat i druhou výhru," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články