Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baseballistou sezony je Červenka, trenérské ocenění převzal Chadim

Baseballista Martin Červenka obdržel při slavnostním hodnocení uplynulé extraligové sezony dvě ceny. Třicetiletý hráč Eagles Praha získal ocenění za nejvíce homerunů a pro nejlepšího pálkaře v play-off. Trenérem roku se stal reprezentační kouč Pavel Chadim, který s národním týmem postoupil poprvé na prestižní turnaj World Baseball Classic. 

V uplynulé sezoně se dařilo i ženám, které vybojovaly stříbrné medaile na mistrovství Evropy. Junioři získali na domácím ME bronz. Titul v nejvyšší soutěži slavili po třiadvacáté Draci Brno.

Ceny za dlouhodobou část si rozdělili čtyři hráči. Vedle Červenky, který nasbíral 12 homerunů, se stal nejlepším pálkařem Matěj Menšík z Techniky Brno. Mezi nadhazovači vládl Boris Bokaj z Arrows Ostrava, nejlepším polařem manažeři a trenéři vyhlásili Arnošta Dubového z Draků Brno.

V play off se stal nejlepším pálkařem Červenka, mezi nadhazovači zvítězil Lukáš Ercoli z Hrochů Brno. "Mám radost. Za sebe i za Hrochy. Došli jsme až do finále a myslím, že jsme Drakům v Czech Series zatopili a byl to skvělý brněnský souboj," řekl levoruký nadhazovač, jenž letos v brněnském klubu hostoval z pražské Kotlářky. Cenu pro nejužitečnějšího hráče získal Juan Jaime z Draků.

Osobností roku se stal Jan Homolka z Eagles, jenž po zisku bronzových medailí ukončil kariéru. "Nečekal jsem to. Poslední rok jsem si moc užil. Sezona se povedla, jsem nadšený," uvedl Homolka. Juniorem roku byl zvolen nadhazovač Ondřej Vank z Tempa Praha.

Cenu za dlouholetý trenérský přínos obdržel Roman Lipavský. Ocenění za fair play připadlo trenérce Hrochů Martině Hánové, jež na SuperCupu zaskočila za zraněného trenéra Techniky Brno. Nejlepším rozhodčím je po roce opět Tomáš Špilauer.

Do Síně slávy vstoupili Petr Aubrecht a Jiří Víšek. Aubrecht byl dlouholetým mládežnickým trenérem, který se žákovskou reprezentací získal 12 medailí na mistrovství Evropy. Víšek je členem Klubu homerunářů, držitel řady pálkařských rekordů a také ceny pro nejlepšího homerunáře ME v roce 2001.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články