Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baseballisté zahájili ME jasnou výhrou nad Ruskem

Hoofddorp - Čeští baseballisté vstoupili úspěšně do mistrovství Evropy. V nizozemském Hoofddorpu v úvodním duelu porazili Rusko vysoko 12:0. Zápas skončil vysokým rozdílem už po sedmé směně.

Baseball
zdroj: baseball.cz

Dva homeruny odpálil Matěj Hejma, tři odpaly si připsal Martin Schneider. Na kopci pro nadhazovače se představili Radim Chroust a Michal Sobotka, ruským baseballistům umožnili pouze pět odpalů.

"Projevilo se, že většina hráčů je v pohodě. Věděli jsme, že se proti ruským nadhazovačům dá prosadit. Také nám pomohla možnost odehrát kvalitní zápasy v rámci Italského baseballového týdne, který proběhl před šampionátem. Cítíme se skvěle rozehraní," prohlásil pálkař Hejma.

Celkem český tým předvedl 16 odpalů. "Důležité je, že jsme zvládli udržet soupeře na nule," hodnotil manažer českého týmu Michal Müller.

Další zápas čeká české baseballisty v sobotu od 14:30 s Velkou Británií. "Předpokládáme, že to bude těžší zápas. Zatím o Velké Británii moc nevíme. Bude záležet, jaké naturalizované Američany si přivezou. My se soustředíme na sebe, je jedno, s kým hrajeme. Chceme podat standardní výkon," řekl Hejma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články