Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baseballisté zabrali, v olympijské kvalifikaci rozdrtili Jihoafričany

Čeští baseballisté nestačili soupeřům v obou svých úvodních duelech olympijské kvalifikace. Třetí zápas jim však proti hráčům z Jihoafrické republiky vyšel náramně. Češi zvítězili jasně 11:1 předčasně po osmé směně, v které Martin Mužík odpálil grandslam, a drží teoretickou šanci na zisk místa na Hrách v Tokiu. 

Jan Novák nadhazuje míč v utkání s Německem
zdroj: imago sportfotodienst autor: BEAUTIFUL SPORTS/Andreas Dick

Baseballisté mají na kontě výhru a dvě porážky. V sobotu narazí na Izrael, v neděli na Španělsko a oba zápasy musí vyhrát, aby měli ještě šanci na postup nebo skončili druzí a hráli dodatečnou kvalifikaci příští rok na Tchaj-wanu.

"Naděje pořád je. A jak se říká, naděje umírá poslední," řekl první metař Daniel Vavruša. "Máme před sebou poslední dva zápasy sezony a jdeme na krev," dodal nadhazovač Boris Bokaj, který povolil Jihoafričanům bod ve druhé směně, ale ustál plné mety ve třetí a jinak se mu dařilo sedm směn s pomocí obrany útok soupeře udržet.

Po prohrách s favorizovanými Nizozemci a Italy se Češi vypořádali s výběrem JAR, který dopoledne dohrával zápas s Itálií a prohrál až v nastavené směně 4:10. Na nadhozu povolil Bokaj soupeři jediný bod ve druhé směně, ustál plné mety ve třetí a jinak se mu dařilo sedm směn s pomocí obrany útok soupeře udržet.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté drží po triumfu nad JAR olympijské naděje

Stav 0:1 změnily čtvrtá a pátá směna. Nejprve stáhl dva body dvoumetovým odpalem Daniel Vavruša. O směnu později Jihoafričanům nevyšlo střídání nadhazovače. Při Cahillově působení na "kopci" Češi naplnili mety a odpaly Čecha a Mužíka znamenaly tři body. A šestý umožnil chybou nadhazovač.

Osmou směnu úspěšně odházel letošní mistr Evropy do 23 let Hlouch. V dohrávce přidali baseballisté další bod, načež po Mužíkově homerunu do levého pole při obsazených metách narostlo skóre na 11:1 a utkání skončilo rozdílem. "Chtěl jsem balon trefit tvrdě a skončilo to za plotem," usmíval se Mužík.

Evropsko-africká olympijská kvalifikace v baseballu v Parmě a Boloni:

ČR - JAR 11:1, Itálie - JAR 10:4,

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články