Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Baseballisté ve čtvrtfinále ME těsně podlehli v nastavení

Čeští baseballisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství Evropy se Španělskem v nastavené desáté směně těsně 4:5. Stále však mají šanci postoupit do olympijské kvalifikace. Reprezentanti nyní musí dvakrát vyhrát a skončit celkově pátí. Dalším soupeřem českého týmu bude Belgie.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté nestačili ve čtvrtfinále ME Španělsku

V napínavém utkání baseballisté prohrávali od druhé směny 0:2. V páté směně po dvoubodovém homerunu Martina Schneidera a odpalu Martina Mužíka získali tři body. V dohrávce téže směny šli Španělé po homerunu znovu do vedení 4:3.

Stav srovnal Matěj Hejma homerunem v sedmé směně a v její dohrávce se blýskl skvělým zákrokem v obraně Petr Zýma. Na třetí metě chytil těžký odpal a po jeho příhozu vyautoval chytač Martin Červenka běžce na domácí metě.

"Bylo to nahoru dolů. Na konci nám dělal problémy jejich rychlý nadhazovač," řekl kapitán reprezentace Jakub Malík. V osmé ani deváté směně žádný z týmů neskóroval a rozhodla nastavená desátá, v které se na ME začíná s běžci na první a druhé metě. Češi stejně jako ve skupině proti Británii výhodu nevyužili a v dohrávce rozhodl při dvou autech dlouhým odpalem Blake Ochoa.

"Je to nejtěsnější možná porážka a otázka jednoho odpalu. Jim přišel, nám ne. Byl to skvělý zápas s hořkým koncem," neskrýval zklamání Zýma. Věří, že na utkání s Belgií se tým zvedne. "Musíme do toho teď jít s čistou hlavou a předvést ten výkon, který předvádíme. Hrajeme naprosto famózní baseball," řekl.

V osmé ani deváté směně ani jeden z týmů neskóroval a rozhodla nastavená desátá, v které se na ME začíná s běžci na první a druhé metě. Češi stejně jako ve skupině proti Británii výhodu nevyužili a v dohrávce rozhodl odpalem Blake Ochoa.

Prvním semifinalistou se stal Izrael po výhře nad Francií 8:2. Obhájci titulu Nizozemci, které Češi porazili ve skupině, deklasovali Belgii 17:2.

Mistrovství Evropy v baseballu v Bonnu a Solingenu (Německo):

Čtvrtfinále: Španělsko - ČR 5:4 v 10. směně, Izrael - Francie 8:2, Nizozemsko - Belgie 17:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články