Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baseballisté si zahrají s prvním týmem světa dvakrát v Japonsku

Na Pražský baseballový týden dorazí začátkem července i univerzitní reprezentace Japonska a v listopadu se naopak český národní tým představí v zemi světových jedniček, když odehraje s tamní reprezentací dva zápasy v Nagoyi.

Martin Mužík se slavným Japoncem Ohtanim
zdroj: baseball.cz

Pavel Chadim, trenér české baseballové reprezentace, řekl, že se ještě nikdy nestalo, aby si Japonci k přípravě vybrali tým, který nefiguruje v nejlepší světové dvanáctce. "Ta hraje druhý nejprestižnější turnaj baseballového světa Premier Twelve," vysvětloval kouč, v čem je český výjezd od Japonska výjimečný.

"První kontakt odpracoval Filip Procházka přímo na World Baseball Classic. Pak v červnu nečekaně přijel na Pražský baseballový týden samotný šéf Nippon League, strávil tady dva dny a navštívil také náš zápas s Řeckem. Na něm jej zaujala atmosféra a úroveň českého baseballu a projevil zájem nám pomoct," vysvětloval Chadim pro baseball.cz, jak došlo k prvnímu kontaktu.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští baseballisté si zahrají v Japonsku

Po World Baseball Classic je Premier 12 největší událostí v mezinárodním baseballu a postup na něj si zajistí tucet nejlepších zemí v žebříčku Světové baseballové a softbalové konfederace WBSC. Češi v minulém roce dlouho doufali, že by se do této elitní skupiny mohli dostat, ale nepodařilo se to.

"Japonci totiž reálně viděli možnost, že bychom se tam mohli dostat. Proto jsem byl na podzim plný optimismu. Ale ať tak nebo onak, pro nás by to byla win-win situace. Buď budeme na Premier 12 a nebudeme hrát přípravu s Japonskem, nebo odehrajeme přátelské zápasy se světovými jedničkami," dodal trenér české reprezentace.

Pár dnů před turnajem tak alespoň odehrají se světovými jedničkami a obhájci zlata z předešlého Premier 12 dva zápasy v rámci RAXUS Samurai Japan Series 2024. Obě utkání se navíc budou hrát na krytém stadionu Vantelin Dome v Nagoyi, na němž se bude hrát také jedna ze skupin turnaje.

"Český tým má v sezoně před sebou deset těžkých zápasů, ve kterých bude zkoušet také hráče z nastupující generace. Představí se třeba na Pražském baseballovém týdnu proti univerzitní reprezentaci Japonska, Tchajwanu a Německu," nastínil část programu národního týmu předseda české basballové asociace Petr Ditrich.

Zdroj
baseball.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články