Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Baseballisté prohráli v nastavení s Británií, na ME teď potřebují zdolat Švédsko

Čeští baseballisté nenavázali na překvapivé vítězství nad Nizozemskem a s Británií prohráli 3:4 v prodloužení. Ve skupině A mistrovství Evropy tak mají na kontě jednu výhru a dvě porážky. V úterý potřebují zdolat Švédy, aby měli naději na postup do čtvrtfinále.

Češi se dlouho nemohli prosadit proti Britům v útoku a po chybách v obraně a soupeřově homerunu prohrávali po šesté směně 0:2. Zkrátka je držel nadhazovač Alex Webb. "Měl velice svižnou ruku a bylo velmi špatně poznat, jestli hází slider (točený) nebo rychlý balon," řekl vnější polař Matěj Hejma v tiskové zprávě.

Na začátku sedmé směny Britové zvýšili na 3:0, ale v dohrávce se radoval i český tým. Tříbodovým homerunem zařídil vyrovnání vnitřní polař Martin Schneider a vykřesal naději na obrat.

Blízko výhře byli Češi v dohrávce závěrečné deváté směny. Chytač Martin Červenka, jediný hráč týmu působící v americké profesionální soutěži, šel na pálku při plně obsazených metách a dvou autech a jeho odpal by znamenal výhru. Míč od jeho pálky ale letěl do vzduchu ve vnitřním poli, což znamenalo jednoduchý aut.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští baseballisté nestačili na ME na Británii

V nastavené desáté směně začínal útok s obsazenou první a druhou metou a výhodu využili jen Britové, kteří získali bod. Češi v dohrávce neuspěli.

"Bylo to o jednom odpalu. Mrzí nás to," shrnul těsnou porážku Jakub Hajtmar. "Ale turnaj je dlouhý a bojujeme dál. Musíme se dobře připravit."

Baseballisté potřebují postoupit do čtvrtfinále, aby měli šanci skončit na ME do pátého místa a zúčastnit se příští týden olympijské kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články