Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baseballisté přemohli v dramatické bitvě Německo a jsou ve čtvrtfinále ME

Zápas o postup do čtvrtfinále evropského šampionátu a také o udržení naděje na účast v olympijské kvalifikaci zvládli čeští baseballisté úspěšně. V Solingenu porazili v závěrečném duelu skupinové fáze domácí Německo 10:6 a v pátek se o semifinále utkají se Španělskem.

Jan Novák nadhazuje míč v utkání s Německem
zdroj: imago sportfotodienst autor: BEAUTIFUL SPORTS/Andreas Dick

Postupem do play-off si baseballová reprezentace udržela naději na účast v olympijské kvalifikaci, kam se z evropského šampionátu kvalifikuje pět celků. Hrát se bude příští týden.

Češi museli pořadatelskou zemi zdolat, aby si zajistili čtvrtfinále, ale po třech směnách prohrávali 0:2. Střetnutí rozhodli deseti body v rozmezí čtyř směn. Ve čtvrté bodovali třikrát, v páté a v sedmé jednou a v deštivé šesté i díky tříbodovému homerunu Matěje Hejmy pětkrát.

Soupeř už jen korigoval skóre třemi body v šesté a jednobodovým homerunem v závěrečné deváté směně. Čtyři z nich nadhazoval Jan Novák a po něm Petr Minařík. Během šesté směny nastoupil devatenáctiletý Daniel Padyšák, který zápas uzavřel strikeautem.

Německo čeká ve čtvrtfinále Itálie, překvapení turnaje Izrael změří síly s Francií a obhájci titulu Nizozemci budou hrát s Belgií.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté jsou na ME ve čtvrtfinále a dál živí olympijský sen

Mistrovství Evropy v baseballu v Bonnu a Solingenu (Německo):

Skupina A:
Česko - Německo 10:6
Velká Británie - Švédsko 13:7
Nizozemsko - Izrael 13:4.

Skupina B:
Itálie - Belgie 11:4
Španělsko - Rakousko 19:1
Francie - Chorvatsko 23:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články