Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baseballisté nestačili na Nizozemsko, po výhře nad Slovenskem ale mají jistotu postupu

Čeští baseballisté už mají jistotu postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Po pondělní prohře 1:11 s obhájci titulu z Nizozemska v úterý suverénně porazili 13:3 Slovensko a zajistili si druhé postupové místo ve skupině D. Ve čtvrtek je čeká Izrael. Z první příčky jde dál Nizozemsko, které základní část uzavřelo výhrou 15:5 nad Švédskem.

Utkání Česko – Nizozemsko
zdroj: Jan Beneš

Čeští pálkaři se nedokázali prosadit přes nadhazovače Shairona Martise. "Je to zkušený borec, který hrál i MLB. Vedle rychlých nadhozů do toho zapojil i nadhoz, který kromě toho, že je rychlý, tak na poslední chvíli zahne. Umisťování nadhozů měl hodně pod kontrolou, v sezoně se s tímto typem nadhozu víceméně nepotkáme, dnes to bylo navíc pod světly, což je vždy těžší," uvedl kapitán reprezentace Jakub Malík.

Jediný český bod zaznamenal ve čtvrté směně za stavu 0:6 Matěj Hejma, jenž stejně jako ve vítězném duelu proti Švédsku (6:1) trefil homerun.

Trenéři prostřídali celkem šest nadhazovačů a na hřiště se dostali všichni hráči na soupisce. "Byl to náš plán. Věděl jsem, že půjdu do hry po Markovi Minaříkovi, a byl jsem na to nachystaný. Musíme být ready na další zápasy, teď pro nás začíná play-off baseball a my musíme být stoprocentně připraveni na to, co přijde," řekl nadhazovač Draků Brno Filip Čapka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články