Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baseballisté Japonska smázli Koreu. Uspěla Kuba i Tchaj-wan

Po fantastické podívané a skvělém vítězství českých baseballistů v úvodním utkání World Baseball Classic nad Čínou se ve skupině B střetly dvě těžké váhy. A vítězství slavili domácí. Japonsko porazilo Jižní Koreu 13:4 a ovládlo také druhý duel na šamponátu. Stejným výsledkem skončil i duel Kuby s Panamou v "áčku", v rámci kterého slavil i domácí Tchaj-wan. Itálii zdolal 11:7.

Utkání Japonsko – Jižní Korea
zdroj: ČTK / AP / autor: Eugene Hoshiko

Japonsko je jedním z největších favoritů na celkový triumf a v utkání s dalším velkým jménem Koreou se pozvolna rozjíždělo. První dvě směny ještě body nenabídly, ale třetí vše odšpuntovala.

Korejci nejprve zaznamenali hned tři body, jenže Japonci kontrovali čtyřmi body a vedení od té doby už nepustili. Naopak ho neustále navyšovali a chvilkami to vypadalo, že by střetnutí mohlo skončit i předčasně. Nakonec ale duel došel až do deváté směny, v níž už domácí ani na pálku nemuseli.

Japonsko tak vede tabulku skupiny B s dvěma výhrami a v sobotu od 11:00 vyzve českou reprezentaci, která bude velkým outsiderem. Korejci mají zatím na turnaji bilanci jednoho vítězství a jedné porážky.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté Japonska smázli Koreu

Kuba se dočkala první výhry, domácí Tchaj-wan také

Kubánci první dva zápasy i přes pozici mírných favoritů prohráli a proti Panamě potřebovali zabrat. Jenže skončila druhá směna a ostrovní tým opět musel dotahovat, jelikož se jeho soupeř čtyřmi body dostal do vedení 4:2.

Utkání poté dlouhou dobu pokračovalo za stejného stavu, kdy úřadovali nadhazovači. Zlom přišel až od šesté směny, kdy Kuba zapsala postupně čtyři, pět a dva body. Střetnutí otočila na 13:4, na což už Panama nedokázala zareagovat.

Kuba si tak připsala první triumf na turnaji a má bilanci jednoho vítězství a dvou proher. Stejně je na tom v rámci "áčka" také Panama.

Větší drama v "áčku" nabídl duel domácího Tchaj-wanu a Itálie. Duel dlouho nabízel vyrovnanou podívanou a ještě po šesté směně byl stav vyrovnaný 7:7.

Závěr utkání ale patřil Tchajwancům, kteří nejprve v sedmé směně zaznamenali bod, v další hře přidali tři. To Italové už mlčeli a domácí si tak připsali první triumf na turnaji, zatímco evropský celek naopak poprvé padl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články