Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Baseballisté Eagles a Tempa vzdali při Army Day hold armádě

Praha - Baseballová extraliga zažila historicky první Army day, tedy zápas, který vzdává hold armádě. V zámořské Major League je to běžná věc, u nás novinka. Vojenská technika a hráči v maskáčových dresech byli k vidění v Praze, kde domácí Tempo Titans podlehli městskému rivalovi Eagles Praha 5:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballová extraliga uspořádala historicky první Army Day

Spojení baseballu a armády rozhodně není nové. "Když jsem byl na misi v Afghánistánu, tak jsme baseball měli jako sportovní aktivitu v rámci sbližování jednotlivých zemí," uvedl nadporučík vojenské policie a jinak také účastník letošního Dakaru Lukáš Kvapil.

Baseballisté Eagles a Tempa chtěli zápasem, věnovaným armádě, poděkovat českým ozbrojeným složkám. "Cítím velkou zodpovědnost, protože tohle je něco většího, než jsme my sami. Jsem pyšný, že tady můžu být" přiznala spojka Eagles Petr Zýma.

Před nastoupenou čestnou stráží také předali vojenskému fondu solidarity šek na 10 000 korun. "Je to pro nás pocta. Myslím, že žijeme ve společnosti, která potřebuje kotvy a armáda je určitě jednou z nich," uvedl první metař Tempa Marek Rejman.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články