Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Baseballisté dál zbrojí na historickou účast na World Baseball Classic, přímé přenosy z turnaje nabídne ČT sport

Český baseballový tým má měsíc před začátkem World Baseball Classic druhou zahraniční posilu. Erica Sogarda, zkušeného vnitřního polaře s více než osmi sty starty v MLB, teď doplní další Američan českokubánského původu – Willie Escala. Přímé přenosy z turnaje můžete sledovat od 8. března na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté mají druhou zahraniční posilu pro World Baseball Classic

Asistent trenéra Alexander Derhak objevil nového hráče díky kontaktům na Floridě, odkud oba pocházejí. Čtyřiadvacetiletý hráč už přiletěl do Česka a poprvé trénoval s národním týmem.

Escada má zkušenosti z americké univerzitní ligy i nižších profesionálních soutěží. "Potkal jsem se teprve s pár hráči, ale jsem hrdý a rád, že tu mohu být a poznat zemi a rodné město mé mámy," říká Escada.

"V útoku dokáže získávat mety a ve vnitřním poli hrát na víc pozicích, takže nám může v mnoha ohledech pomoct," soudí Derhak.

Český tým čeká na konci února soustředění a poté se přesune do Japonska na prestižní reprezentační turnaj World Baseball Classic, na který se reprezentace probojovala poprvé v historii.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články