Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Baseballisté Arrows Ostrava uspěli v Brně a nakročili k titulu

Jediné vítězství dělí Arrows Ostrava od mistrovského titulu v extralize baseballistů. Ve třetím utkání finálové série totiž zvítězili v Brně nad domácími Draky 9:2 a celkově vedou 2:1 na zápasy. Rozhodnout proto mohou už v pátek večer na svém stadionu.

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Letošní Czech Series je již osmým soubojem o titul mezi Draky a Arrows. Mnohem lepší bilanci má brněnský klub, který z těchto finálových sérií získal šest titulů. Ten poslední vloni, kdy zvítězil 3:1 na zápasy, předtím extraligu dvakrát ovládli Arrows.

Letos do finále lépe vstoupili Draci, v pátek doma zvítězili 3:2. Ostravané ale po sobotní výhře 4:1 vyrovnali a třetí utkání rozhodli pěti body ve třetí směně. Ostravský nadhazovač Boris Bokaj vydržel na kopci osm směn, duel pak stejně jako v sobotu uzavřel Michal Kovala.

"Podařilo se nám dostat do vedení, které jsme dobrou obranou a nadhozem udrželi. Zápas byl hodně vyčerpávající a záleželo na tom, kdo měl více sil. Nám se podařilo udělat si dobrým útokem náskok, který jsme postupně navyšovali. Obrana navíc v čele s nadhazovačem držela soupeře zkrátka až k vítěznému konci," uvedl na webu soutěže Jakub Kubica z Arrows.

Finále baseballové extraligy - 3. zápas:

Draci Brno - Arrows Ostrava 2:9, stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články