Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Baseball vstoupil do nové éry, i v MLB už používají video

New York - Nejslavnější baseballová soutěž MLB vstoupila do své nové éry. Také v tradičním americkém sportu přišlo po vzoru hokeje či tenisu ke slovu video, které si mohou trenéři týmů vzít na pomoc, pokud nesouhlasí s výrokem rozhodčích.

Major League Baseball
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Baseballovou revoluci schválily kluby MLB na začátku letošního roku, poté co v minulých letech došlo k několika kontroverzním výrokům rozhodčích. A rozšířené využití videa přišlo ke slovu hned v pondělí, v oficiální zahajovací den nové sezony.

Jako první otestoval nový systém kouč Chicaga Cubs Rick Renteira, jemuž se nezdálo vyautování jednoho z jeho hráčů v duelu proti Pittsburghu. Videozáznam doběhu na metu, který prověřilo záznamové centrum v New Yorku, však dal rozhodčím zapravdu.

Historicky prvním trenérem, jenž se díky videu domohl změny verdiktu, se tak stal kouč Atlanty Fredi Gonzalez. Na zpomaleném záznamu situace bylo zřetelně vidět, že sudí na první metě chybně uznali doběh hráči Milwaukee. Inkriminovanou situaci mohli v souladu s pravidly zhlédnout i diváci na stadionu.

Výsledky baseballové MLB:

Pittsburgh - Chicago Cubs 1:0 (po 10. směně), Detroit - Kansas City 4:3, New York Mets - Washington 7:9 (po 10. směně), Texas - Philadelphia 10:14, Milwaukee - Atlanta 2:0, Baltimore - Boston 2:1, Cincinnati - St. Louis 0:1, Chicago White Sox - Minnesota 5:3, Tampa Bay - Toronto 9:2, Miami - Colorado 10:1, Arizona - San Francisco 8:9, Los Angeles Angels - Seattle 3:10, Oakland - Cleveland 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články