Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Austrálie ve čtvrtfinále WBC nestačila na Kubu, Mexiko postupuje z prvního místa

V základní skupině porazili Čechy a poprvé v historii si na World Baseball Classic (WBC) zahráli play-off. Pouť hráčů Austrálie ale ve vyřazovací části skončila hned ve čtvrtfinále, kde ve vyrovnané bitvě podlehli těsně 3:4 favorizované Kubě. Mexiko si zajistilo pozici nejlépe postaveného týmu pro play-off ze skupiny C po výhře 10:3 nad Kanadou.

Slavící baseballisté Kuby v utkání s Austrálií
zdroj: ČTK / AP / autor: Eugene Hoshiko

Kubánci si vstupem do elitního podniku koledovali o nečekaný brzký konec, když dvakrát prohráli. Jeden z favoritů se však probral a místo loučení s World Baseball Classic nyní míří do semifinále, které si zahraje v Miami.

V duelu s Austrálií, pro kterou už účast ve čtvrtfinále byla historickým úspěchem, však lépe začal právě outsider, když se ve druhé směně ujal vedení. Kubánci ale dokázali hned vzápětí vyrovnat a stav 1:1 trval až do směny číslo pět.

Ta přinesla inning. Karibský tým si zapsal hned tři doběhy, na což už Australani nedokázali odpovědět. V šesté směně sice snížili na rozdíl pouze jediného bodu, jenže v dalších třech hrách už vyšli naprázdno a slavit mohla Kuba, jež si na jméno svého soupeře bude muset počkat.

Mexiko nakročilo k hladké výhře v úvodu, když po dvou směnách vedlo 3:1. Kanada pak sice ještě jednou snížila, ale na čtyři body soupeře v šesté hře nenašla pořádnou odpověď. Mexičané pak skórovali v dalších dvou směnách, navýšili náskok a po úvodní porážce na turnaji přidali třetí vítězství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články