Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Atlanta nedala Houstonu šanci a po 26 letech se vrací na baseballový trůn

Baseballisté Atlanty Braves slaví po 26 letech triumf v MLB. V šestém finále porazili Astros v Houstonu 7:0 a Světovou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Braves získali titul počtvrté v historii a podruhé po přesunu do Atlanty z Milwaukee v roce 1966.

Baseballisté Atlanty po vítězství ve Světové sérii
zdroj: USA Today Sports autor: Thomas Shea

Braves od předchozího triumfu v roce 1995 postoupili do play-off už pošestnácté. Předchozích 15 neúspěšných pokusů bylo nejdelší sérií v historii soutěže.

"Sezona byla přitom plná všech možných výmolů. Zpočátku šlo všechno špatně, ale pracovali jsme, makali a končí to výhrou ve Světové sérii," řekl první metař Freddie Freeman.

V šestém finále na půdě Houstonu odházel za Atlantu skvěle šest směn levoruký nadhazovač Max Fried a zbylé tři směny dokončili Tyler Matzek a Will Smith.

První tři body zařídil homerunem ve třetí směně Jorge Soler, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Braves vyhráli po 26 letech Světovou sérii

Tři body přidala Atlanta v páté směně, o dva z nich se postaral dalším homerunem Dansby Swanson. Skóre uzavřel odpalem za bariéru v sedmé směně Freeman.

"Ztratili jsme v létě hodně kousků, ale dokázali tým znovu poskládat. Tvrdá práce a víra ve vlastní síly se nám vyplatila," řekl kouč Brian Snitker, který pracuje v Atlantě 45 let.

Během sezony Braves přišli o nadhazovače Mike Soroka a Charlieho Mortona, zranil se i hvězdný vnější polař Ronald Acuňa a další polař Marcell Ozuna byl zatčen za domácí násilí. Klub proto narychlo doplnili Soler, Adam Duvall, Eddie Rosario a Joc Pederson.

Do play-off postoupila Atlanta s nejhorší bilancí, jen s 88 výhrami v sezoně. V prvním kole ale vyřadila Milwaukee Brewers a v semifinále obhájce titulu Los Angeles Dodgers.

Braves vznikli v roce 1871 a první vítězství ve Světové sérii slavili v roce 1914 v Bostonu, další v roce 1957, kdy působili v Milwaukee. Jsou tak jediným klubem MLB, který dokázal získat titul ve třech různých městech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články