Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Arrows se dočkali, po domácí výhře nad Draky mají vytoužený titul

Baseballisté Arrows Ostrava jsou poprvé českými mistry. Ve čtvrtém finále porazili doma 5:3 úřadující šampiony a držitele 21 titulů Draky Brno a sérii vyhráli 3:1 na zápasy. Ostravané minulý týden zvítězili v prvních dvou zápasech Czech Series. Draci první mečbol v Brně ještě odvrátili, napodruhé už ale kapitulovali.

Radost baseballistů Arrows Ostrava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Arrows jsou od roku 1995 teprve třetím týmem, kterému se podařilo vzít dlouholetým hegemonům Drakům titul. V roce 2011 to dokázala Technika a před třemi lety pražská Kotlářka.

"Pocity se nedají ani popsat. Dočkali jsme se titulu po hodně dlouhé době. Náš klub slaví 45 let od založení. Je to pro nás o to více úžasné," prohlásil Aleš Navrátil, hrající kapitán Arrows. "V sérii rozhodla asi větší chuť po vítězství," dodal.

Ve čtvrtém finále měli Draci lepší úvod a po odpalech Pavla Budského a Martina Červinky vedli 2:0. Pak už ale skórovali především Arrows.

Je nám líto, video expirovalo.
Poprvé vládne českému baseballu, Ostrava zdolala Draky

V dohrávce čtvrté směny Tomáš Juněc umístěným odpalem doprostřed hřiště stáhl na domácí metu Jakuba Vojáka.

Podobným způsobem odpálil i Michael Vykoukal, obrana Draků ale zachybovala a po nezachyceném příhozu na první metu si pro vyrovnávací bod mohl doběhnout Jakub Malík.

V páté směně šli Arrows do vedení nejprve po dvojmetovém Vojákově odpalu a po něm se prosadil Terrell Joyce, jenž odpálil homerun za dva body, a nad stadionem byl k vidění menší ohňostroj.

Hosté v osmé směně už pouze snížili. "Stejně jako v celé finálové sérii jsme tahali za kratší konec. Nemohli jsme v sobě najít energii ke klíčovému odpalu, ten naopak předvedl Joyce," hodnotil utkání Arnošt Nesňal, generální manažer Draků Brno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články