Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američané v poklidu přehráli Kubánce a na WBC jsou znovu ve finále

Jednoznačná záležitost. Spojené státy potvrdily v semifinále World Baseball Classic na domácím stadionu v Miami roli favorita, Kubu porazily 14:2 a po šesti letech si opět zahrají o celkový triumf. Američané rozhodli o hladkém vítězství už po šesti směnách. Jejich soupeřem bude vítěz duelu Mexiko – Japonsko, který můžete sledovat na ČT sport a ČT sport Plus od půlnoci z pondělí na úterý.

Spojené státy šly za jasnou výhrou už od začátku, náskok ve skóre průběžně navyšovaly a rozhodující zásah soupeři uštědřily v šestém inningu čtyřmi body. Kuba držela krok s favoritem jen v první směně, po které prohrávala 1:2.

Trea Turner, který v minulém utkání s Venezuelou zahrál grandslam (homerun při plně obsazených metách) proti Kubě odpálil dva homeruny a stáhl čtyři body. To samé se povedlo Paulu Goldschmidtovi, jenž předvedl jeden homerun.

Zápas nedohrál Nolan Arenado, kterého v páté směně trefil nadhazovač míčkem do ruky. Rentgenové vyšetření ukázalo, že třetí metař St. Louis nemá nic zlomeného.

Jasná porážka ukončila turbulentní účinkování Kubánců na turnaji. Druhý tým z premiérového ročníku WBC v roce 2006 začal ve skupině na Tchaj-wanu dvěma porážkami, přesto si nakonec zajistil postup. Po přeletu do Tokia zdolali Kubánci těsně Austrálii 4:3 a po další dlouhé cestě v Miami nestačili na favorizovaný výběr USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články