Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Američané mají rádi Eagles, poskytli jim peníze na opravy areálu

Praha – Baseballový a softbalový klub Eagls Praha obdržel grant ve výši 95 000 amerických dolarů od organizace Baseball Tomorrow Fund. Prostředky jsou určeny na opravy areálu, který byl poškozen v srpnu loňského roku vichřicí.

Eagles dostali šek od Baseball Tomorrow Fund
zdroj: ČT sport

"Velice rádi spolupracujeme s Eagles. Oni se snaží velmi intenzivně podporovat rozvoj baseballu a softbalu v České republice a v Evropě. Dozvěděli jsme se, že při vichřici byl poničen jejich areál, takže jsme byli velmi rádi, že jim můžeme pomoci a že i díky tomu budou moci stále nabízet baseballové a softbalové akce mládeži," uvedla ředitelka Baseball Tomorrow Fund Cathy Bradleyová.

O klub Eagles Praha, který sídlí v Krči, se Major League dlouhodobě zajímá a finančně ho podporuje. Nadace Baseball Tomorrow Fund, která podporuje mládežnický baseball a softball po celém světě, mu v roce 2002 přidělila grant jako vůbec prvnímu evropskému klubu. Eagles ho použily na rozšíření sportovní haly a letos dostal pražský klub dotaci od iniciativy Major League Baseball už podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Výkonná ředitelka Baseball tomorrow fund Kathy Bradleyová

"Naším hlavním cílem je udělovat granty takovým programům, které vedou děti k baseballu a softbalu a zvyšují jejich zapojení do těchto sportů. To může být jak v Evropě, tak v Americe," upřesnila Bradleyová.

Český baseball má v Major League dobré jméno. "Eagles jsou skvělým příkladem toho, jak mohou fungovat programy pro mladé. Mohou být příkladem i pro země, kde baseball ještě není tak populární," řekla Bradleyová.

Spolu s Nizozemskem patří Česká republika mezi destinace, se kterými nejvyšší profesionální americká liga intenzivně spolupracuje. Do Čech pravidelně vysílá skauty a v roce 2012 si česká reprezentace zahrála kvalifikaci World Baseball Classic, jediného turnaje národních týmů s účastí hráčů z Major League. V roce 2009 byla Česká republika jednou ze zemí, kde se odehrála skupina mistrovství světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články