Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zuzana Hejnová odchází od Rychlých holek k Daliboru Kupkovi

Praha – Překážkářka Zuzana Hejnová se odhodlala po životní sezoně k nečekanému tahu. Česká rekordmanka v běhu na 400 metrů překážek odešla od trenérky Martiny Blažkové, která ve skupině vede například vicemistryni Evropy Denisu Rosolovou či Zuzanu Bergrovou a Jitku Bartoničkovou. Bronzová olympijská medailistka se nyní bude připravovat pod vedením Dalibora Kupky.

Do početné tréninkové skupiny kouče pražské Dukly se tak Hejnová zařadí jako první žena. "Sešly jsme se s trenérkou několikrát a nakonec jsme se dohodly, že potřebujeme každá novou motivaci a impulz," prohlásila Hejnová. "Poděkovaly jsme si, rozhodně na sebe nebudeme koukat skrz prsty," řekla.

Bývalý trenér desetibojaře Romana Šebrleho trénuje nyní například mistra Evropy na čtvrtce Pavla Masláka či halového vicemistra světa na půlce Jakuba Holušu. "Řekli jsme si priority a Zuzka ví, že moje skupina je velká," uvedl Kupka, v jehož skupině je šest špičkových atletů a celkem deset lidí. "Zuzka souhlasila, že bude mezi námi tolerance, tak jsme se dohodli," řekl.

Pětadvacetiletá česká rekordmanka Hejnová prožila sezonu jako na houpačce. Na mistrovství Evropy v Helsinkách byla považována za jednu z favoritek, ale obsadila čtvrté místo. Porazila ji i tréninková kolegyně ze skupiny "Rychlých holek" Denisa Rosolová, která k dlouhým překážkám přestoupila až letos a ve finské metropoli získala stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Zuzana Hejnová mění trenéra

Poté se vynořily spekulace o rozchodu, které se ale nepotvrdily. Hejnová se dokázala připravit na olympijské hry, kde vybojovala medaili, zatímco Rosolová v Londýně skončila sedmá. "Neuvažovala jsem po olympiádě, že by to tak mohlo skončit, ale uzrálo nám to s trenérkou v hlavách. Byla jsem v pozici, že jsem táhla celou skupinu a ostatní se vozily, až mě to vyčerpávalo. Kluci jsou rychlejší, to mě bude motivovat," doufala.

Hejnovou čeká velká změna. Nový systém tréninku, nová soustředění, nové termíny přípravy. "Myslím, že to bude úplně všechno jinak, než jsem byla zvyklá, ale může mi to prospět, i když ze začátku mi to třeba nemusí sedět. Ale já jsem přizpůsobivá. Těším se na změnu," uvedla. "Každopádně nebudu měnit finální přípravu, na kterou je Zuzka zvyklá. Promluvím si o tom s Martinou (Blažkovou)," doplnil Kupka.

Rychlý holky přicházejí hned na začátku přípravy na novou sezonu o jednu ze svých nejvýraznějších osobností. "Přejeme jí mnoho úspěchů, hodně zdraví a taky ať se ji daří v nové a výborné skupině trenéra Kupky. Věříme, že štafeta bude bojovat o medaile dál bez rozdílu, kdo kde je," napsaly Rychlý holky na Facebooku.

Rosolová a Hejnová
zdroj: ČT24

"Já fandím štafetám, Zuzku rozhodně na to připravím," slíbil Kupka. České ženy jsou pozvány na halové ME v Göteborgu. "Určitě bych nějaké závody v hale chtěla jít," řekla Hejnová.

Po letošní atletické sezoně nastaly i další přesuny. Vedle Hejnové totiž ze skupiny od Blažkové odešla také česká rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová, která se zařadila do nově vznikající skupiny Františka Ptáčníka. V té je i jeho dcera Jiřina Svobodová, mistryně Evropy ve skoku o tyči. Ke Kupkovi odešli také sprinteři Jan Veleba a Vojtěch Šulc a o celou svou skupinu přišel šéftrenér reprezentace Tomáš Dvořák. Jeho nejlepší svěřenec Adam Sebastian Helcelet odešel k Rudolfovi Černému.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články