Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zraněný Svoboda: Teď budu bojovat o to, abych mistrovství světa vůbec stihl

Hořké vítězství si na atletickém mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě-Vítkovicích připsal překážkář Petr Svoboda. Místo oslav skryl hlavu v dlaních, sedl si s bolestivou grimasou na zem a chytil se za levé tříslo. Nyní bude čekat, zda ho další zdravotní lapálie nepřipraví o start na březnovém halovém MS v Birminghamu. Časem 7,51 sekundy ze sobotního závodu v Jablonci je přitom český sprinter aktuálně druhým mužem letošních světových tabulek.

Petr Svoboda
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Poprvé tříslo ucítil na druhé nebo třetí překážce, ale to ještě nepovažoval za vážný problém. "Nevěděl jsem, jestli je to náraz od překážky, nebo svalové. Pokračoval jsem, na čtvrté, páté jsem pak ucítil to, co už párkrát dříve a s čím jsem normálně bez bolesti doběhl," vyprávěl.

Kritický okamžik přišel až při došlapu za pátou překážkou, kdy mu v třísle začalo cukat. "Natržené to asi nebude úplně, protože jsem doběhl, ale něco se tam stalo. Nevím, teď budu bojovat o to, abych mistrovství světa vůbec stihl," řekl posmutněle.

Svoboda chtěl za každou cenu vyhrát, proto závod doběhl. "V tu chvíli mě to tak nelimitovalo. Nebyla to bolest, spíš jako by tam jen něco přeskočilo. Sám nevím, jak je to vážné, to zjistím až zítra," konstatoval bronzový medailista z loňského halového mistrovství Evropy.

Letos vstoupil do sezony rychlejším časem, než byl jeho zmíněný výkon z Bělehradu, a myslel hodně vysoko. "Věřil jsem, že český rekord nebude jediná stanice, kde se zastavím," uvedl Svoboda, jehož české maximum z roku 2010 má hodnotu 7,44.

To bylo ještě před vleklými problémy s achilovkou, kvůli nímž přišel o olympijské hry v Londýně 2012 a po zánětu v roce 2013 málem i o nohu.

Na dráhu se vrátil před čtyřmi lety a loni comeback završil halovou medailí. V Ostravě vyhrál rozběh za 7,56, ale čekal ještě víc. "Upřímně, chtěl jsem běžet pod 7,50 už v rozběhu, ale kopl jsem do první překážky a za poslední jsem zapadl. Cítím formu obrovskou," prohlásil.

Finálové sekundy nicméně jeho pocity změnily. "Teď nevím, jak to bude vypadat. Na to, jak jsem měl v hlavě našlápnuto, mě to mrzí," dodal třiatřicetiletý překážkář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články